reklama

Carving zeleniny: Naučte se s námi vyřezávat růžičku

Krása zeleniny Foto: Krása zeleninyFoto: Thinkstock

Co za sychravých víkendů? Třeba si můžete pohrát se zeleninou a ovocem.

Carving máte pravděpodobně spojený s moderními carvingovými lyžemi a lyžováním. Nicméně anglický výraz pro řezat (zatáčky), lze použít i v souvislosti s řezbářstvím či tvorbou ozdob ze zeleniny a ovoce. Využití zeleniny pro ozdoby k nám přišlo před asi 20 lety z Dálné Asie, konkrétně z Thajska, kde se těší velké oblibě.

I pokud doma nemáte speciální nože či škrabky, můžete si pomocí jednoduchého malého nožíku vytvořit hezké ozdoby. Každý už asi viděl rozkvetlou ředkvičku – tato zelenina miluje vodu, pokud ji naříznete a dáte do vody, po chvíli se promění v krásný květ. Podívejte se na video, kde se naučíte z mrve vytvořit růžičku:

Podívejte se na tipy, které byste mohli zvládnout sami:

Podobné užitečné rady najdete v pořadu Receptář prima nápadů vždy v neděli po obědě na Primě. Pokud jej nestihnete, tak pak v archivu u nás na webu na Prima PLAY.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Co druh tykve, to jiný tvar Foto:

Zavařovat, kandovat, sušit… S dýní se dají dělat divy!

Tradičních dýňových receptů na polévky, saláty a ragú najdete všude spousty. Co si ale trochu zaexperimentovat a zkusit něco jiného? Něco, co vám bude nejen moc chutnat,...

Článek

Vypalte si vlastní pálenku Foto:

Pálení slivovice a dalšího alkoholu. Vše, co potřebujete vědět

Nevíte, co s úrodou? Proměňte ji v pálenku.

Článek

Gerbery Foto:

Aby gerbery dlouho vydržely ve váze, potřebují savo

To neznamená, že máte gerbery dát do sava, ale potřebujete savem vydezinfikovat vodu.

 

reklama