reklama

Doma jako v Kolbence

Obývací zónu v patře prosvětluje velké okno Foto: Obývací zónu v patře prosvětluje velké oknoFoto: Design Shed

Tento byt nic nezakrývá, naopak nechává vyniknout původní materiály.

Mladý pár požádal architekty o pomoc s proměnou bytu na moderní apartmán v industriálním stylu. Pozink a traverzy místo sádrokartonu a beton místo pórobetonu naplnily jejich očekávání beze zbytku. Budou se svolávat k obědu údery do zavěšené kolejnice?

Byt o rozloze 158 m² se k tomuto záměru hodil. Na velké ploše zbylo dost místa na prostorné zádveří i obrovskou halu. Investoři netrvali na úložných prostorech na každém rohu, ale spíše chtěli zachovat původní konstrukce, které by bytu dodaly industriální výraz. Betonové podlahy, stropy z pozinkovaného plechu a černě lakované ocelové profily zkrátka nechtěli za každou cenu překrývat tuctovými ani jinými materiály. Naopak – nechali je viditelné. Ba co víc, stávající konstrukce doplňovali jen materiály, které s touhou po továrním stylu korespondovaly.

Součástí kuchyně je i malý bar Foto: Součástí kuchyně je i malý barFoto: Design Shed

Namísto nadužívaných pórobetonových tvárnic a sádrokartonu volili betonové cihly a plech. To se týká i kuchyně se zděným betonovým ostrůvkem a pracovní deskou z nerezu, která perfektně ladí s moderními přístroji.

Prakticky uvažující pár do kuchyně kromě rozčleněného úložného prostoru pro drobné dózy integroval rovnou i bar. Tovární ráz kuchyně zjemňuje tapeta s geometrickým vzorem.

Ve výklenku pod kovovým schodištěm lze opřít kolo. Obývací zónu v patře prosvětluje velké okno.

Největší zvláštností je ložnice, kterou od vstupní haly neodděluje žádná příčka. Světlo, vzdušnost a prostornost tu jde na úkor soukromí. Alespoň že je její součástí velká skříň a šatna v jednom, kde se člověk může nerušeně převléknout.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Článek

Článek

Žádné načančané přeplácanosti. Tady vládne muž Foto:

Syrový loft z továrny na sušenky

Továrna na sušenky National Biscuit Company v oblasti West Loop na předměstí Chicaga má novou funkci. Dvoupodlažní loft situovaný ve vrchním patře této průmyslové budovy...

 

 

 

 

Foto: Design Shed

 

1

Přívětivý prostor může tvořit i beton a plech

 

2

Obývací zónu v patře prosvětluje velké okno

 

3

Součástí kuchyně je i malý bar

 

4

Do ostrůvku zabudovaná mikrovlnná trouba je poněkud nízko...

 

5

... i díky jejímu skrytému umístění je ale kuchyně vzhlednější

 

6

Největší zvláštností je ložnice, kterou od vstupní haly neodděluje žádná příčka

 

7

Ve výklenku pod kovovým schodištěm lze opřít kolo

 

8

Bar vidí příchozí dřív, než se zují

 

reklama