reklama

Inspirace: Útulný byt ve skladu pneumatik

Sklad designérku ihned zaujal umístěním v rohu domu s okny na dvě světové strany, jimiž dovnitř pronikala spousta denního světla Foto: Sklad designérku ihned zaujal umístěním v rohu domu s okny na dvě světové strany, jimiž dovnitř pronikala spousta denního světlaFoto: Cloud Studios Ltd

Designérka interiérů proměnila starý sklad pneumatik v osobitě zařízený loft pro tříčlennou rodinu i její početné návštěvy.

Dříve se v tomto prostoru v Londýně skladovaly pneumatiky Pirelli, nyní je ze skladu moderní loft, který obývá Nia Morrisová se svou rodinou. Když Morrisová nemovitost před dvěma lety kupovala, šlo o jediný prostor – což nejsou právě ideální dispozice pro rodinu.

Přesto si stometrový prostor v druhém patře skladu ihned zamilovala. Okem profesionálky totiž tato návrhářka interiérů ihned spatřila perspektivní budoucí byt pro sebe, svého partnera a dceru Millie. „Nejvíc se mi líbilo umístění v rohu domu s okny na dvě světové strany, jimiž dovnitř pronikala spousta denního světla,“ vzpomíná Morrisová. „Hned mi bylo jasné, že z toho bude bez problémů byt se dvěma ložnicemi i dvěma koupelnami,“ dodává.

Řady oken na dvě strany vpouštějí dovnitř spoustu světla Foto: Řady oken na dvě strany vpouštějí dovnitř spoustu světlaFoto: Cloud Studios Ltd

„Protože jsme se rozhodli pro otevřenou kuchyň a obytnou zónu, bylo důležité kuchyň do bytu decentně zakomponovat,“ popisuje jednu z priorit, jíž docílila velmi uměřeným designem. Konkrétně to znamenalo, že opustila myšlenku na velké regály, které má jinak v oblibě. „Člověk nechce mít od gauče neustále na očích všechno to kuchyňské haraburdí,“ vysvětluje. Na kuchyň i tak měla velké nároky. Morrisová je totiž ctižádostivou hostitelkou a spočítala si, že loft v samém centru Londýna bude přirozeným místem setkávání s přáteli, před nimiž by si opravdu nerada utrhla ostudu. „Často zveme známé na večeři a už jen proto potřebujeme velkou kuchyni, v níž se pohodlně vaří, a kde může postávat hodně lidí,“ poodhaluje své prvotní úvahy o projektu.

Kuchyně s jídelnou jsou zařízeny moderně, v dalších částech bytu se už prolíná nové se starým Foto: Kuchyně s jídelnou jsou zařízeny moderně, v dalších částech bytu se už prolíná nové se starýmFoto: Cloud Studios Ltd

Jen plánováním strávila dva měsíce, ale pečlivá rozvaha každé drobnosti se vyplatila. „Řemeslníci díky tomu při realizaci přesně věděli, co mají dělat,“ vysvětluje investorka. Výsledek tedy přesně odpovídá původním představám. Je jím byt, jehož atmosféru udává mix moderního nábytku a náhodně pořízených starožitných kusů. Především ale účelně rozvrženým prostorem dokonale vyhovuje potřebám dané tříčlenné rodiny.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

I nepořádek může být kreativní Foto:

Chcete být kreativní? Neuklízejte si stůl

Je pro kreativní uvažování lepší chaos, nebo pevně stanovený řád? Na tuto otázku přinesli odpověď američtí vědci.

Článek

Teze „Každej stůl má rohy, každej stůl má nohy,“ z písně kapely Mig 21 v případě tohoto kusu platí jen z poloviny Foto:

Nádhera! Jídelní stůl je jedním velkým kaleidoskopem

Ač je kaleidoskop hračkou pro děti, jeho precizní obrazce fascinují i dospělé. Toho využil i tým designéra Andrého Teomana, který se obrazci z kaleidoskopu inspiroval při...

reklama