reklama

Jak zatavit sáčky pomocí nože, když nemáte svářečku sáčků

Zatavení sáčků Foto: Zatavení sáčkůFoto: FTV Prima

Svářečka plastových sáčků je skvělá věc. Ne vždy je ale po ruce, a pro člověka, který ji nepotřebuje pravidelně, je to jen další krám do kuchyně. Zavařit, resp. svařit sáček nebo fólii jde naštěstí i bez ní, stačí obyčejný nůž.

Člověk by mohl mít kuchyni vybavenou nejrůznějšími přístroji. To by pak ale možná potřeboval desetimetrovou kuchyňskou desku, aby se mu tam všechna ta různá udělátka vešla. Pokud hodně vaří, proč ne, ale řadu věcí člověk vytáhne jednou za uherský rok. Tak tady je jedna vychytávka, která vás o jeden přístroj odlehčí. Nevyužijete ji jen v kuchyni, ale kdykoliv budete potřebovat zatavit plastový sáček či fólii. Třeba koupíte pytel korálků a jako dárek pro děti budete chtít udělat menší pytlíčky.

Co budete potřebovat:
Nůž
Oheň (zapalovač, plynový sporák..)
Pytlíček

Jak to funguje:

Tupou (!) stranu nože nahřejte nad plamenem zapalovače, rychlejší je nad hořákem sporáku, a přejeďte v místě pytlíčku, které chcete zatavit. Vpodstatě tím sáček odříznete od zbytku plastu.

Podívejte se na video, jak to funguje:

Další chytré nápady najdete v sekci Jak na to.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Osvěžovač vzduchu z pemprsek vydrží vonět několik týdnů. Foto:

VIDEO: Jak na unikátní osvěžovač vzduchu z pemprsek

Neuvěříte, dokud to nezkusíte. Z běžné jednorázové dětské plenky si lze v pár jednoduchých krocích vyrobit voňavý a vzhledný osvěžovač vzduchu. Mrkněte na VIDEOnávod.

Článek

Udělejte si lapač pachů do chladničky za pár kaček. Foto:

VIDEO: Jak si z pemrsek vyrobit nejlevnější lapač pachů do lednice

I uklizená chladnička je občas cítit. Proto se prodávají nejrůznější pohlcovače pachů. Nejde ale o zrovna levnou záležitost. I pro to, že při možném kontaktu s potravinami...

Článek

To není odpad, ale živiny Foto:

Banány, lógr, skořápky aneb Jak si vyrobit vlastní hnojivo na kytky z kuchyňských zbytků

Když nebudete vyhazovat kuchyňský odpad, ušetříte. Skořápky z vajíček obsahují vápník a další minerály, v lógru zůstávají zbytky organických kyselin a minerálů, banánové...

reklama