reklama

Majitelka domu chce šokovat hosty. Luxusem a výstředností. Když se ty dveře otevřou...

Toto je poslední snímek v galerii zachycující výše zmiňované posuvné dveře Foto: Toto je poslední snímek v galerii zachycující výše zmiňované posuvné dveřeFoto: Ben Hosking

Architekti si její přání vzali k srdci a začali rovnou od dveří. Brána se otevírá – račte vstoupit!

Základní požadavek na nový dům? „Aby si každý, kdo jen vejde, pomyslel ´ty kr..o´,“ kladla klientka Angie na srdce architektům svou hlavní představu vytouženého domu.

Svérázný požadavek padl hned na prvním pracovním setkání architektů z ateliéru Lachlan Shepherd Architects s klienty Vicem, Angie a jejich dalmatinem Pirátem. Ti nový domov chápali jako místo k dobré zábavě, kterou si i po většinu času mají s kým užívat. Pravidelně u nich totiž přespávají rodinné návštěvy i přátelé ať už z domovské Austrálie, nebo odjinud.

Vodní plochu je vidět ze všech obývacích částí. Bazén díky tomu plní i estetickou funkci Foto: Vodní plochu je vidět ze všech obývacích částí. Bazén díky tomu plní i estetickou funkciFoto: Ben Hosking

Navzdory prvně vyslovenému přání bylo architektům jasné i to, že dům musí především sloužit jako domov jeho dvěma trvalým obyvatelům (a jejich psovi) a druhotně i jako luxusní hotel. Každá z ložnic pro hosty je vybavená i vlastní šatnou a koupelnou s WC, takže hosté mají k dispozici svůj vlastní prostor.

Stavba je orientovaná zadní stranou k jedinému sousednímu domu a otevírá se jižním a východním směrem výhledu na golfové hřiště. Širý trávník a pískové duny obyvatelé domu pozorují hlavně velkými prosklenými plochami v přízemí.

Luxus v pojetí výstředních majitelů ztvárněný australským ateliérem Lachlan Shepherd Architects Foto: Luxus v pojetí výstředních majitelů ztvárněný australským ateliérem Lachlan Shepherd ArchitectsFoto: Ben Hosking

Bezprostředně na kuchyni a hlavní obývací zónu navazuje celoročně vyhřívaný zapuštěný bazén, který kromě příležitosti ke koupání plní i funkci vodního prvku viditelného ze všech obývacích zón.

V domě nejsou příčky, které by oddělovaly odpočinkovou zónu od kuchyně a jídelní zóny. Jsou však oddělené vizuálně a prostorově, k čemuž přispívá i zapuštěné rozlehlé sezení. Komfort obyvatel kromě viditelného pohodlí podtrhují i četná důmyslná technická řešení, která optimalizují nároky na údržbu.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Jemně modrá na stěnách vytváří pastelový podklad pro hru barev a tvarů Foto:

Je to ještě byt, nebo spíš výstavní síň? Tento byt ve stylu vintage srší nápady

Zveme vás na návštěvu loftu, ve kterém tvoří berlínští designéři.

Článek

Článek

reklama