reklama

Naučte se s Gondíky sázená vejce po myslivecku

Sázená vejce po myslivecku Foto: Sázená vejce po mysliveckuFoto: FTV Prima

Čerstvé suroviny jsou základ.

Z vajíček jako od babičky Gondíkům připravil vaječnou pochoutku kuchař Vladimír Plaček, nositel české „Michelinské“ hvězdy, který vaří na farmě Košík. Jeho umění jste mohli sledovat v pořadu Gondíci s. r. o., který vysíláme každou sobotu v 16.25 na Primě. Nyní přinášíme jeho recept:

 

Ingredience:
4x vejce
2 g soli
1 g pepře
40 g másla
175 g kachních jater
20 g cibule
10 g nakládaného zeleného pepře
2 dl smetany
10 g pažitky nasekané

Vladimír Plaček, nositel české „Michelinské“ hvězdy, který vaří na farmě Košík a Adéla Gondíková Foto: Vladimír Plaček, nositel české „Michelinské“ hvězdy, který vaří na farmě Košík a Adéla GondíkováFoto: FTV Prima

Postup:

Na půlce másla orestujeme cibulku, přidáme kachní játra, zelený pepř. Poté zalijeme smetanou a necháme odvařit. Na zbytku másla si připravíme sázená vejce. Vše se samozřejmě osolí a opepří.

Čerstvá vejce Foto: Čerstvá vejceFoto: FTV Prima

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Chia puding je výborný a zdravý Foto:

Chia semínka jsou zázrak. Jak je je připravit?

Skvělé recepty na puding a smoothie z chia semínek.

reklama