reklama

Petrželová polévka s modrým sýrem vás na podzim báječně zahřeje

S nastupující zimou ubývá čerstvé lokální zeleniny. Petržel ale vydrží dlouho do jara. Tady je jeden tip, jak ji využít v kuchyni.

Podzim je na polévky to nejlepší roční období. Venku je zima a člověk se báječně zahřeje právě polévkou. Co třeba zkusit petrželovou? Většinou jsme zvyklí tuto zeleninu používat jen na doplnění chuti, přidáváme ji do vývaru, k pečenému masu, málokdy však hraje hlavní roli. Zkuste tentokrát jeden chod postavit jen na ní. Petrželová polévka chutná skvěle a modrý sýr ji ideálně doplní a zvýrazní její chuť.

Celý postup najdete i na videu v úvodu článku.

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

8 kusů petržele
2 stroužky česneku
250 gramů sýra s modrou plísní
250 ml zeleninového vývaru
cibule
sůl
pepř

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Omytou petržel oloupejte a nakrájejte na kousky. Na kostičky nakrájejte také cibuli. Společně s česnekem dejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct na 35–40 minut.
3. Upečenou a vychladlou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte nakrájený sýr, vývar a rozmixujte do hladkého krému.

(web)

Další recepty najdete na Primě PLAY v sekci Prima fresh recepty.

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Brambory jsou vítaným zdrojem vitamínů a minerálů Foto:

Brambory jsou zázrak: Štáva z nich vymačkaná uzdraví žaludek, vyléčí paradentózu a pomáhá při rakovině

Bramborová šťáva dokáže zázraky. Plodina chudých, která se vždy dočkala uznání až v období hladu, v sobě skrývá nepoznané dovednosti. Šťáva z brambor dokáže pomoci při...

 

Článek

Existují odrůdy mrkve, které mají poměrně krátkou vegetační dobu, takže pokud je zasadíte v srpnu, můžete ještě v říjnu sklízet vlastní zeleninu Foto:

Zahrada v listopadu: 16 receptů se sezonní a lokální zeleninou

Trend posledních let je stravovat se zeleninou, která je sezonní a nejlépe pěstovaná co nejblíže našim domovům. Čím delší cestu rostlina ujde ze zahrady až na pult, tím...

Článek

Babičky se musely obejít bez lednice a mrazáku Foto:

Citron v rýži, maso v kávě aneb bizarní triky našich prababiček

Citrony vložte v papírovém ubrousku do lahve, na kterou položíte talíř a láhev otočte. I takové byly praktiky našich prababiček, jak uchovat ovoce čerstvé. Některé postupy...


reklama