reklama

Výborná domácí zmrzlina z jediné ingredince. Plus 5 dalších příchutí

Banánová zmrzlina - Obrázek 1 Foto: Banánová zmrzlina - Obrázek 1Foto: Faith Durand

Napadlo by vás, že se banány po zmrazení a rozmixování promění ve zmrzlinu?

V tomhle horku přijde zmrzlina obzvlášť k chuti. Ideálně ta domácí, kde víte, že v ní není žádná chemie, a ideálně také ta, která nedá mnoho práce. Obě podmínky splňuje banánová zmrzlina – banán má totiž po zmrazení geniální konzistenci, kdy ho lze rozmixovat na hladký krém. Čistě banánová příchuť by se člověku však záhy přejedla, možná vám nic neříká. Pak není nic snažšího, než do mixéru přihodit další ingredience a je hotovo.

Budete potřebovat:

(4 porce)

4 banány

Postup:

Banány nakrájejte na kolečka a dejte do mrazáku. Ideálně je položte na větší podložku, aby se neslepila k sobě. Podložku dejte do sáčku, aby banán nenatáhl vůně dalších potravin v mrazáku. Když kolečka zmrznou, rozmixujte je. Zmrzlinu můžete hned jíst, ale bude už povolenější. Pokud ji máte rádi ledovou, dejte banánový krém ještě zmrznout.

Domácí dobrota Foto: Domácí dobrotaFoto: Faith Durand

Zmrzlina s příchutí čokolády

Budete potřebovat:

(4 porce)

3 banány
6 lžíc čistého neslazeného kakaa
4 lžíce smetany
1 lžičku vanilkového extraktu (nebo pravé vanilky)

S kakaem a smetanou  Foto: S kakaem a smetanou Foto: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kakao, smetanu a vanilkový extrakt (vanilku) a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte zmrznout do mrazáku. 

Jahodová zmrzlina

Budete potřebovat:

(4 porce)

3 banány
1 hrnek nasekaných mražených jahod
2 lžíce sladké smetany

S jahodami a se smetanou  Foto: S jahodami a se smetanou Foto: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte mražené jahody a smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

Skořicová smetanová zmrzlina

Budete potřebovat:

(4 porce)

3 banány
6 lžic kondenzovaného mléka
1 lžička mleté skořice

  Foto: Foto: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kondenzované mléko a skořici a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

A máme tady variantu, která nadchne hlavně děti:

Zmrzlina s příchutí nutelly

Budete potřebovat:

(4 porce)

3 banány
6 až 8 lžíc nutelly

S nutellou  Foto: S nutellou Foto: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte nutellu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

A jedna varianta pro milovníky anglosaského světa:

Zmrzlina s příchutí arašídového másla

Budete potřebovat:

(4 porce)

3 banány
6 lžíc arašídového másla
4 čajové lžičky medu

Zmrzlina s burákovým máslem a medem  Foto: Zmrzlina s burákovým máslem a medem Foto: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte burákové máslo a med a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.     

Zdroj: Thekitchn.com

(web)

Mohlo by vás zajímat:

reklama