reklama

Co jsou to kokedamy a jak se o ně starat, poradí Receptář

Kokedamy pocházejí z Japonska Foto: Kokedamy pocházejí z JaponskaFoto: FTV Prima

Sledujte v neděli 13. listopadu 2016 v 11.55 na Primě.

Vaše chvíle pohody po nedělním poledni! Po týdnu se do vašich domácností opět vrací oblíbený hobby magazín VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ s Václavem Postráneckým.

Kokedamy neboli závěsné rostliny rostoucí v koulích obalených mechem pocházejí z Japonska a jsou úžasnou dekorací. Jak poznat jasmín pravý a připravit z něj ten nejlepší čaj, prozradí zahradník Jakub Krulich. Pěstujete plodovou zeleninu stále na stejném místě, ale úroda je rok od roku menší? Pan Pavel Chlouba poradí, jak se vyhnout půdní únavě. Pro třídění bioodpadu nemusíte mít doma kompostér, zvládnete ho snadno v koši s papírovým pytlem.

Někdo starý nábytek restauruje, někdo má naopak zašlý vzhled rád. Vytvořit ho také u nových věcí můžete pomocí patinovací techniky. V zimě obvykle v bytech i domech málo větráme. Jak si udržet správnou kvalitu i vlhkost vzduchu, ukáže odbornice na čističky vzduchu Vendula Vávrová. V listárně pan Václav Větvička zodpoví dotazy diváků. Pálení zahradního odpadu má svá pravidla. Jaká jsou ta aktuální – co pálit smíme a co ne, a kdy předem upozornit hasiče, poradí paní Pavlína Adamcová.

VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ je oblíbený magazín pro pěstitele, chovatele, chalupáře a všechny, kdo chtějí pěkně a pohodlně bydlet nebo příjemně relaxovat. Pořadem plným nejen sezonních rad a tipů provádí Václav Postránecký se svými hosty.

Všechny díly RECEPTÁŘE najdete na webu Primě PLAY.

ZDE najdete vše o pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Jaké máte nejraději Foto:

Zavařujeme zeleninu. Osvědčené tipy, jak na okurky, rajčata a papriku

Je vrchol sezony plodové zeleniny, už nejen ve skleníku nebo fóliovníku, ale i na volné ploše dozrávají okurky, rajčata a paprika.

Článek

Hrabat, či nehrabat?  Foto:

4 základní rady, jak na podzim pečovat o trávník

Na podzim už není péče o trávník tak intenzivní.

Článek

Bez černý  Foto:

Černý bez je cenné ovoce. Víte, jak ho usušit?

Naše známá domácí dřevina je cenným zdrojem vitaminů.

reklama