reklama

Houby už pěkně rostou. Co zkusit houbový Stroganov!

Nejen pro šlechtice Foto: Nejen pro šlechticeFoto: David Turecký

Smaženice, houbová polévka, kulajda, řízky... houby pod maso. Co k nim přidat ještě Stroganov?

Elegantní jídlo, prý vymyšlené pro ruského šlechtice Stroganova, kombinuje telecí maso se žampiony a zakysanou smetanou. Ale maso můžete úplně vynechat a jídlo bude – a to za čtvrt hodiny – stejně přímo královské!

4 PORCE DO 15 MINUT

Budete potřebovat:

1 lžíci rostlinného oleje
1 středně velkou cibuli, oloupanou a nakrájenou na plátky
4 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
500 g hub, nakrájených na tenké plátky
50 ml vývaru
1 lžičku papriky
3 lžíce zakysané smetany
4 lžíce nakrájené petrželky
sůl a pepř

V naší Encyklopedii najdete přehled jedlých i nejedlých hub.Postup

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála.

Jídlo podávejte posypané petrželkou, například s rýží.

Další skvělé recepty najdete v novém časopise Prima Fresh, který vychází ve středu 16. září 2015.

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...

reklama