reklama

Jak správně prořezat peckoviny

Meruňka/Prunus armeniaca Foto: Meruňka/Prunus armeniacaFoto: Thinkstock

Peckoviny musíme prořezávat po odplodění,

Peckoviny, jako jsou třešně, meruňky, broskve, slivoně, prořezáváme ve vegetačním období, hned po odplodnění, nejpozději do půlky září. U peckovin provzdušníme korunu, abychom v následujícím roce neměli monoilovou hnilobu a sazovitost plodů, také prosvětlíme korunu, abychom měli lepší úrodu. V zimě peckoviny nesmíme prořezat, strom by to mohlo ohrozit. Podívejte se tedy na video, kde najdete přesný návod:

 

 

Rada je z pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.

Všechny díly RECEPTÁŘE najdete na Prima play.
ZDE najdete vše o pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

 

Článek

Jaké máte nejraději Foto:

Zavařujeme zeleninu. Osvědčené tipy, jak na okurky, rajčata a papriku

Je vrchol sezony plodové zeleniny, už nejen ve skleníku nebo fóliovníku, ale i na volné ploše dozrávají okurky, rajčata a paprika.

Článek

Hrabat, či nehrabat?  Foto:

4 základní rady, jak na podzim pečovat o trávník

Na podzim už není péče o trávník tak intenzivní.

Článek

Bez černý  Foto:

Černý bez je cenné ovoce. Víte, jak ho usušit?

Naše známá domácí dřevina je cenným zdrojem vitaminů.

reklama