reklama

Je báječný! Nepečený jahodový dort, na který všechny dostanete

Hřešte bez obav z tlousnutí Foto: Hřešte bez obav z tlousnutíFoto: All

Tenhle skvělý dort má jen minimum kalorií a je velmi snadný na přípravu.

Rádi mlsáte, ale hlídáte si figuru? Pak oceníte tenhle lehký dort, který nedá příliš práce a navíc báječně vypadá. Navíc je i zdravý – pokud zvolíte jogurt s probiotickou kulturou, uděláte dobře svému zažívání, jahody zase obsahují 90 % vody (nejsou tedy příliš kalorické), jsou bohaté na vitamíny a minerály.

Potřebujete:

500 g jahod
6 dl bílého jogurtu s probiotickou kulturou
10 plátků želatiny (nebo 17 g želatiny v sáčku)
2 lžíce medu
1/2 lžičky olivového oleje

Postup:

Jahůdky, to je voda a vitamíny Foto: Jahůdky, to je voda a vitamínyFoto: Thinkstock

Jogurt vyndejte z ledničky a nechte zahřát na pokojovou teplotu. Želatinu vložte do sklenice se studenou vodou a nechte ji nabobtnat. Pak želatinu vymačkejte, přendejte do plastové misky, překryjte fólií a opatrně zahřejte v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. Pokud jste odpůrci mikrovlnné trouby, můžete použít vodní lázeň.

V misce smíchejte jogurt s medem a vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Vyberte si misku, vytřete ji lehce olivovým olejem a vyložte mikrotenovou fólií.

Jahody očistěte, nakrájejte na plátky a největšími plátky vyložte dno a stěny formy. Pomalu přilijte tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložte zbylé plátky jahod a zalijte je zbylým jogurtem s želatinou. Misku zakryjte fólií, dejte do ledničky a dort nechte tuhnout aspoň čtyři hodiny. Pokud to vydržíte, nechte dort vytuhnout do druhého dne. Pak ho vyklopte z misky a nakrájejte na porce.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Článek

Už se těšíte na červen?  Foto:

Co je lepší, pěstování jahod na fólii, nebo volně?

Někdo dává přednost tomu, že nemusí věčně plít plevel. Jiný zase má rád rostliny pod kontrolou.

Článek


reklama