reklama

Nezapomeňte na peckoviny

Peckoviny nabíhají na květ. Záleží na nadmořské výšce, zda už kvetou, ale obecně je nejvyšší čas je ošetřit nebo se na to připravit.

Pološvestky už jsou v plném květu, meruňky a broskve opatrně rozbalují kvítky – a to je zároveň doba, kdy je musíme ošetřit před moniliózou plodů a moniliovým úžehem. To je nemoc, která do stromů vstupuje v době jejich kvetení a infikuje je. Později se to projeví tak, že usychají a hnědnou mladé výhony, následně se i na plodech dělají hnědé skvrny, které plesnivějí. Pokud tomu chcete zabránit, je dobré stromy ošetřit. Podívejte se na video v úvodu článku, abyste zjistili jak.

Podobné rady, jako byla tato, najdete v pořadu Receptář prima nápadů, který vysílá Prima každou neděli v 11.50.

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Rybíz Foto: Thinkstock

Jak po zimě ošetřit rybíz a angrešty

V Česku patří toto drobné ovoce stále mezi nejoblíbenější druhy.

Článek

Jaký druh si vyberete?  Foto: Thinkstock

Úkol na víkend: Vysázejte brambory

Vlastní brambory jsou nejlepší. Dopřejte si je.

Článek

Rostlinky potřebují místo Foto: thinkstock.com

Vzešly vám sazeničky? Tak je přesaďte

Možná je to pro vás záhadné slovo. Pikýrovat však neznamená nic jiného než přepichovat či přesazovat rostlinky, které vám narostly ze semínek.

reklama