reklama

Smaženice z ředkviček chutná jako z hub. Je lehká a dietní

Ředkvičky jsou zeleninová bomba Foto: Ředkvičky jsou zeleninová bombaFoto: Thinkstock

Tip na rychlou večeři. Třeba na zítra.

Houby zatím moc nerostou a i v době, kdy jich je plný les, nemá člověk vždy čas na ně jít, ale přesto má třeba chuť na smaženici. Není ale nic jednoduššího, než vyrazit na záhon či do obchodu a houby nahradit ředkvičkami. Máte tak rychlou, zdravou a nepříliš kalorickou večeři.

Budete potřebovat (pro dvě osoby):

2 svazky ředkviček
2–3 vajíčka (podle chuti)
1 cibulku
tuk – máslo, olej nebo sádlo
kmín, případně pepř
sůl

Postup:

Výběr tuku je na vás, sádlo dodá pokrmu báječnou chuť, řada lidí se ho však bojí kvůli cholesterolu, nicméně dietologové už živočišné tuky (máslo, sádlo) opět vzali na milost. Na tuku tedy nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, přidejte omyté a očištěné ředkvičky, které nakrájejte na kolečka nebo drobné kostičky.

Přidejte kmín a ředkvičky orestujte a poté chvíli poduste, nepřilévejte příliš mnoho vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Pokud máte raději tvrdší zeleninu, ředkvičky jen za stálého míchání restujte.

Na závěr přidejte sůl a rozšlehaná vejce, směs míchejte, až se vejce srazí.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Článek

reklama