reklama

Tři základní pravidla, jak vybudovat venkovní kuchyni

Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiály Foto: Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiályFoto: Rodinná kamnářská manufaktura Temr

Venkovní kuchyně nejen na letní grilování.

Teplé počasí láká ke grilování a posezení u ohně. Užijte si možnosti své zahrady naplno a postavte venkovní kuchyň. Nejsou levné, není to jednoduché, ale je to fantastické. Můžete vařit, užívat si čerstvý vzduch a nenapodobitelnou denní i noční atmosféru nejen v létě, ale klidně celoročně. Jak tedy takovou kuchyni vybudovat.

1. Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiály, pro které nejsou změny teploty a vlhkosti žádný problém. Nejčastěji se používá kamenné nebo cihlové obložení, které do zahrady asi zapadá nejlépe, hodně používáme i jednoduché kachle a nerezová dvířka, která se hodí k minimalistickým moderním stavbám.

Bonusem této zakázkové realizace rodinné kamnářské firmy Temr je i obestavěná pec na dřevo, ve které za pár minut do křupava upečete jak pizzu, tak i jakékoli maso například v zapékací míse, čerstvou rybu nebo i domácí chléb a koláče Foto: Bonusem této zakázkové realizace rodinné kamnářské firmy Temr je i obestavěná pec na dřevo, ve které za pár minut do křupava upečete jak pizzu, tak i jakékoli maso například v zapékací míse, čerstvou rybu nebo i domácí chléb a koláčeFoto: Rodinná kamnářská manufaktura Temr

2. „Velkorysá zahradní kuchyně se neobejde bez klasického otevřeného krbu s robustním šamotovým topeništěm, který zde slouží pro komfortní grilování, opékání, škvaření a smažení pod širým nebem.“, říká Jan Temr, z rodinné kamnářské manufaktury Temr z Brandýsa nad Labem. 

Tady strávíte hodně času Foto: Tady strávíte hodně časuFoto: Rodinná kamnářská manufaktura Temr

3. Tip kamnáře: Pro krásné plápolání ohně v otevřených krbech si každopádně připravte vyschlé březové dřevo. Jako jedno z mála při hoření neprská uhlíky všude kolem a nabízí bohatý čistý plamen. Pro topení v zahradní pizza-peci zase hledejte tvrdší dřeva z listnatých stromů a naštípejte tenčí polínka tak, abyste dosáhli vysokých teplot potřebných pro kvalitní pečení. Pro grilování masa na roštu nebo lávovém kameni je ideální použití už hotového dřevěného uhlí nebo opět tvrdého dřeva, které vytvoří po spálení potřebné žhnoucí uhlíky.

Autor realizace i fotografie je rodinná kamnářská manufaktura Temr.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

V této kuchyni nepřijde žádný strávník ani kuchař o svůj oblíbený televizní pořad, třeba o vaření. Foto:

Inspirace: 20 skvělých venkovních kuchyní

Teplé počasí láká ven na zahrádku. Grilování uprostřed zeleně ale nemusí být jediná příležitost spojit kulinaření s pobytem venku. Když si zařídíte pravou venkovní kuchyň,...

Článek

Bílá bude na zahradním nábytku vždy krásná Foto:

Deset nejkrásnějších zahradních posezení

Někdy stačí malé zákoutí, kde si po práci večer dobijete baterky.

Článek

Tráva k vodě patří Foto:

Ideální okrasné traviny kolem zahradních jezírek

Nebojte se osadit přírodní jezírko okrasnými travinami. Jen jim nenechte naprostou volnost.

reklama

\n