reklama

Už máte na zahrádce jahody? Co zkusit jahodovou polévku?

Jahodová polévka Foto: Jahodová polévkaFoto: Marek Kučera

Sladké červené plody jsou symbolem startujícího léta.

Dobrá, uznáváme, že to běžná polévka není, ale není to ani sladký krém. Je to dokonalá kombinace sladkosti, vůně a svěžesti, elegantní, překvapivá, zdravá, skvělá a navíc bleskurychle hotová!

NA 4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 15 MINUT

3 hrnky zralých jahod nakrájených na plátky
1 hrnek bílého řeckého jogurtu
1/2 hrnku ryzlinku
1/3 hrnku cukru
olivový olej
čerstvě namletý pepř
plátky jahod na dokončení

1. Jahody, jogurt, víno a cukr spolu rozmixujte dohladka. Rozlijte do misek nebo hlubokých talířků, přetáhněte fólií a dejte na 2 hodiny do chladu.

2. Před podáváním zakapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a doplňte jahodami. Na ozdobu můžete navíc přidat lžíci jogurtu a lístky máty.

(web)

reklama