reklama

Perník bude vláčnější díky cuketě. Chuť vylepší pikantní rybízový přeliv

Simona Sedláčková
18. července 2020
Letošní léto s dostatkem srážek přináší jednu velkou radost. Cukety rostou jako z vody a v nebývalém množství. Poradíme vám, jak je využít i na vynikající sladký mnoučník.
reklama

Co budete potřebovat na cuketový perník

  1. 350 g cukety
  2. 350 g polohrubé mouky
  3. 350 g cukru
  4. 1 kypřicí prášek do perníku
  5. 2 lžíce kakaa
  6. 2 vejce
  7. ¼ l mléka
  8. kousek másla a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
  9. rybíz a cukr podle chuti na přeliv

Jak budete postupovat při pečení cuketového perníku

1. Vymažte plech

Hluboký plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

2. Nastrouhejte cuketu

Cuketu oloupejte, případně zbavte vnitřní části se semínky a nahrubo nastrouhejte na struhadle.

3. Smíchejte další ingredience

Vmisce smíchejte mouku, cukr, prášek do perníku, pak přidejte vejce a mléko a vše promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu a opět promíchejte. Tekutou hmotu nalijte na vymazaný plech a pečte asi 25 minut při 160 °C.

4. Rybízový přeliv

Vmisce vidličkou propíchejte kuličky červeného a bílého rybízu se dvěma lžičkami cukru a hotový přeliv servírujte na nakrájený perník těsně před podáváním. Nikdy nezdobte perník přelivem dopředu, moučník by se příliš rozmáčel.

Cukety patří už dlouho mezi stálice naší letní kuchyně:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama