Bydlení

27. června 2019 05:37

Markéta Zídková

Duhové nanuky: Připravte si barevné osvěžení z celých kousků ovoce

Děti i dospělí budou nadšení. Duhové nanuky září všemi barvami a můžete do nich dát celé kousky ovoce. Vyrobíte je snadno a určitě si získáte přízeň všech, kterým je nabídnete. Navíc jsou zdravé, protože do nich nemusíte přidávat žádný cukr ani smetanu.

Tahle zmrzlina je nejen zdravá, ale i krásná. Jako u všech domácích zmrzlin a nanuků záleží jen na vás, co do ní dáte. V našem receptu navrhujeme určitou kombinaci ovoce, ale samozřejmě si můžete zvolit druhy podle své chuti. Stejně tak je jen na vás, zda zmrzlinu dosladíte.

Budete potřebovat

  1. hrnek jahod
  2. hrnek nakrájeného manga
  3. hrnek borůvek
  4. hrnek nakrájeného melounu
  5. hrnek nakrájeného ananasu
  6. 2 kiwi

Postup

Jednotlivé druhy ovoce samostatně rozmixujte v mixéru a vždy přendejte do vhodné nádoby (misky, hrnce...). Pak vezměteformičky a na dno dejtevrstvu ovoce, které chcete mít vešpičce nanuku. My jsme zvolili jako první kiwi. Zapíchněte držátko (dřívko) a dáte na zhruba 20 minut do mrazáku.

Poté vyndáte formičky a dáte další vrstvu, my jsme zvolili jahody. Držátko(dřívko) nevyndávejte. Postupně přidáte mangovou, borůvkovou, melounovou a ananasovou směs. Nechcete-li kupovat mango a ananas, použijte maliny, banán nebo jiné ovoce.

Když chcete zmrzlinu vyndat z formiček, ponořte ji na 15 sekund do horké vody (tak, aby voda nepřetekla přes okraj formičky dovnitř, ale aby zmrzlina byla ponořená až po okraj.) Pak ji lehce vyklopíte.

Prima tip pro případ nouze

Navnadili jsme vás, ale nemáte po ruce ingredience? Dejte do formiček jen ovocný džus nebo jogurt, nanuky z nich vytvoříte taky.

Nemáte formičky na nanuky? Dneska je koupíte na netu, často i v domácích potřebách. Jako rychlé řešení použijte papírový kelímek, který máte třeba na párty, a dejte ho se směsí na 30–45 minut zmrazit, pak do tuhnoucí směsi dejte dřívko a nechte zmrazit úplně. Papír pak sloupnete.

Zdroj: http://eatlocalgrown.com

(web)

Zkuste i další domácí zmrzliny a nanuky:

Sdílejte článek

Přečtěte si také