Bydlení

27. ledna 2018 05:00

Matouš Hartman

Jak použít LED světla? Skvěle vypadají v ložnici, v koupelně i na zahradě

Jak použít LED světla? Skvěle vypadají v ložnici, v koupelně i na zahradě

Relaxační prvek

LED lampy nejsou jenom hezké na pohled, také vám dokážou zvednout náladu. Pořiďte si lampičku s terapeutickým účinkem. Vyrábějí se různé, některé třeba promítají světlo na strop tak, že vytvářejí efekt vodní hladiny. Bude se hodit zejména před spaním.

Pokud patříte mezi koupelnové slavíky, kteří si během sprchování rádi prozpěvují, zkuste LED sprchovou hlavici. Tu pořídíte ve větších obchodních řetězcích. U některých hlavic podsvícení mění barvu v závislosti na teplotě vody.

LED světla odhalí teplotu vody. Foto: pinterest.com/ipshowers.com

Zútulněte dětský pokoj

Kreativním způsobem můžete využít po celý rok i staré vánoční osvětlení. Instalace LED žároviček na strop je vhodná do dětských pokojů. Vaší ratolesti tak může pomoci při usínání. Jemné světlo se rozprostře po celé místnosti, a navodí tak příjemný pocit bezpečí. Zde je lepší pořídit řetěz, který nezáří tak výrazně, jako ty základní, které poskytují bílé světlo. Do ložnic se hodí spíše žluté. Řešením může být i vytvoření vlastní lampy. Stačí, když řetěz umístíte do prázdné lahve z čirého nebo barevného skla. Světlo bude tlumenější. Je to osvědčený způsob práce s LED řetězy a hodí se téměř kamkoli.

LED světla mohou zajímavě dotvořit třeba podhledy. Foto: istock.com

Ozdobte si schodiště nebo kuchyň

Na schody anebo do kuchyní se naopak hodí jasné světlo. Získáte ho díky LED páskům. Podsvítíte s nimi schodiště, kuchyňské linky nebo rámy dveří. Jedná se o účelové použití LED světla, ale může sloužit i jako dekorace. Pásky se totiž nabízejí se světlem v různých barvách.

LED pásky můžete využít i jako bezpečnostní prvek. Foto: pinterest.com/RyanScott2Go

LED nábytek

Dominantním prvkem interiéru nebo terasy se může stát LED nábytek. S ním ale pozor, aby to u vás nevypadalo jako na diskotéce. Svítící křeslo není pro každého.

Pro party ideální. Foto: pinterest.com/MaraVelez

(bp)

Další články:

Sdílejte článek

Přečtěte si také