Encyklopedie

2. listopadu 2021 18:16

Iva Kropáčková

Kadeřávek / Brassica oleracea var. acephala

Kadeřávek má vysoký obsah vitamínů a minerálních látek. Jeho velkou výhodou je, že ho můžete jíst v čerstvém stavu po celé zimní období.

Pěstování:

Kadeřávek je velmi nenáročný, jak vnárocích na půdu, tak na polohu. Nepotřebuje ani příliš živin ani vody a snáší dokonce i mírný polostín.

V zimním období snese i silné mrazy.

Tuto zeleninu můžete vysévat během května přímo na záhony a sazenice potom vysazovat včervnu až červenci poněkud hlouběji na vzdálenost 50 – 60 centimetrů od sebe.

Vegetační doba se udává kolem 120 dní.

Kadeřávek/Brassica oleracea var. acephala, Foto: Jindřich Votýpka

Sdílejte článek
Štítky zima brukev zelná

Přečtěte si také