reklama

Ratatouille z rajčat, cukety, papriky a lilku bude chutnat i zarytým odpůrcům zeleniny

Simona Sedláčková
24. srpna 2020
Vynikající zeleninová pochoutka původem z Francie si u nás získala popularitu díky animovanému filmu stejného jména. Což je s podivem, protože se jedná o lahůdku opravdu božskou a je škoda, že byla spoustě lidí tak dlouho utajena.
reklama

Co budete potřebovat na ratatouille

Ingredience na směs pod zeleninu

  • 2 papriky (žlutou a červenou)
  • 1 lilek
  • 1 máslovou dýni
  • 1 cibuli
  • 1 plechovku rajčatového pyré
  • česnek
  • 1 lžíci olivového oleje

Jak budete postupovat při přípravě ratatouille

1. krok: připravte si směs pod zeleninu

Nakrájenou cibuli nechte osmahnout na olivovém oleji do sklovata. Přidejte rozdrcený česnek a pak na kostičky pokrájenou žlutou a červenou papriku, lilek a máslovou dýni. Osolte a opepřete a po dvou minutách přidejte rajčatový protlak. Vařte 10 minut.

2. krok: nakrájejte zeleninu

Cuketu, lilek, rajčata, červenou papriku a cibuli si nakrájejte na pravidelná kolečka. Zapékací misky vytřete olivovým olejem a vložte směs pod zeleninu. Na směs vyskládejte zeleninu, nakrájenou na plátky. Osolte a opepřete.

3. krok: potřete zeleninu

Plátky zeleniny potřete olivovým olejem, smíchaným s rozdrceným česnekem a koprem, nasekaným najemno. Zakryté alobalem dejte zapéct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 20 minut. Ke konci nechte péct odkryté.

Milujete zeleninová jídla? Máme pro vás recepty na další pochoutky:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama