reklama

Připravte na Valentýna sladký bar: tiramisu s jahodami, růžová srdce a piškotové pusinky

Lenka Valjentová
12. února 2021
Svátek zamilovaných vůbec nemusí být jenom o růžích. Můžete se dát do pečení a udělat na den svatého Valentýna sladký bar. Příprava lehce křupavých růžových srdcí, lahodných piškotových pusinek i hříšně dobrého tiramisu s jahodami a bílou čokoládou moc času nezabere a zaručeně si pochutnáte.
reklama

Křupavá růžová srdce z bezé

Ingredience

  • 3 bílky
  • 200 g cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 barva gelová potravinářská červená Dr.Oetker

Příprava

Na bezé v míse vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Zlehka vmícháme citronovou šťávu a potravinářskou barvu. Cukrářský sáček s řezanku trubičkou naplníme a tvoříme na plechu vyloženým papírem na pečení srdíčka (asi 30 kusů). Vložíme do trouby předehřáté 90 °C, nepečeme, ale sušíme v mírně otevřené troubě asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. Uchováváme v suchu. Z bezé můžeme vytvořit jiné tvary (písmenka, číslice, kopečky) nebo sníh obarvit jinými gelovými barvami.

Tiramisu s jahodami a bílou čokoládou

Ingredience

  • 200 g cukru
  • 2 šálky kávy ristretto (silná káva bez mléka)
  • 100 g dvoubarevných podlouhlých piškotů savoiardi
  • 3 vejce
  • 150 g mascarpone Brazzale
  • 150 g bílé čokolády
  • 250 g jahod
  • čerstvá máta nebo meduňka na ozdobení

Příprava

Do malého hrnce nalijeme dva šálky kávy, přidáme 100 g cukru a 400 ml vody. Necháme přejít varem a pak necháme úplně vychladnout. Ve vychladlé kávě budete posléze namáčet piškoty. Vejce rozšleháme s mascarpone a 100 g cukru do hladkéhojemného krému. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, necháme ji částečně zchladnout a pak vmícháme do krému. Pak vrstvíme tiramisu: na piškoty namočené v kávě dáme krém z mascarpone a na něj jahody nakrájené na kousky. Pokračujeme ve vrstvení až do vyčerpání surovin, končíme jahodami. Ozdobíme lístkem máty nebo meduňky.

Piškotové pusinky plněné šlehačkou a džemem

Ingredience

  • ⅓ hrnku hladké mouky
  • ⅓ hrnku krystalového cukru
  • 1 sáček cukru smandlovou příchutí Vitana
  • 3 vejce
  • malinový, rybízový,jahodový čitřešňový džemna potření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po troškách přidáme oba cukry. Opatrně vmícháme žloutky a po lžících prosátou mouku. Plech vyložíme pečicím papírem a pocukrujeme. Lžičkou na plechu vytvoříme z těsta sudý počet stejně velkých kulatých piškotů, necháme dostatečné rozestupy, aby se nespekly. Dáme na 7–8 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Necháme vychladnout. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a dáme ji zdobicího sáčku. Polovinu vychladlých piškotů potřeme červeným džemem, na něj dáme vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou polovinou piškotů. Pocukrujeme.

Mohlo by se vám ještě líbit:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama