Bydlení

17. prosince 2016 08:02

Petra Kloidová

Vytvořte si z 9ti papírových pytlíků kouzelnou vánoční hvězdu na okno!

Většina domácností už doma vlastní minimálně jednu papírovou hvězdu za oknem, která je trendem už několik let. Pokud i vy toužíte po krásné vánoční hvězdě, máme pro vás kouzelnou alternativu za pár korun. Budete k ní potřebovat jen pár papírových pytlíků! Návod najdete na videu.

Vánoční hvězda z papíru stojí momentálně v obchodech až tři sta korun, my vám nabízíme podobně krásnou alternativu za pár korun. Nebudete k tomu potřebovat nic jiného než papírové pytlíky od svačiny vašich dětí. Můžete samozřejmě použít úplně bílé a krásným dojmem působí i ekologické hnědé, hlavně v případě, pokud vyznáváte staročeské Vánoce a umělohmotné stromečky vám nic neříkají. Hnědé pytlíky vám poslouží jako dokonalá dekorace k slaměným ozdobám.

Celý návod krok za krokem najdete na videu na konci článku!

K výrobě vánoční hvězdy budete potřebovat:

9 papírových pytlíků (bílé, hnědé, nebo s potiskem)

Lepidlo/ tavící pistoli/ průhlednou izolepu

Niť na zavešení

Září :-), Foto: Petr Němeček

Postup:

Sehnat papírové pytlíky můžete v domácích potřebách a rozhodně vás nemusí omezovat jejich potisk, či barva. Máme vyzkoušeno, že i pruhované pytlíky se dají využít a vytvoří dokonalou vánoční hvězdu. Jediné, na co si musíte dávat pozor, je velikost papírových pytlíků. Nám stačilo devět pytlíků (nebo klidně osm), ale jak jsme se přesvědčili na vlastní kůži, všechno záleží na velikosti samotných pytlíků. Pokud budete mít pytlíky velké, budete potřebovat samozřejmě více kusů.

Kolik kusů pytlíků? Nestresujte se...

Jestli se právě teď cítíte nejistí, kolik kusů pytlíků na jednu vánoční hvězdu budete právě vy potřebovat, můžeme vás uklidnit, že pokud při skládání hvězdy zjistíte, že vám ještě jeden pytlík k dokonalosti chybí, můžete ho bez problémů dolepit a pokračovat dál.

Teď se vraťme k samotnému postupu, na jeden pytlík naneste lepidlo ve tvaru opačného T (otevírání pytlíku bude nahoře). Takto na sebe nalepte všech devět pytlíků stejným způsobem. Vytvoříte si tak balíček pytlíků, s kterými můžete pracovat dále.

Střihem u otevírání pytlíků (nahoře) můžete vytvořit tvar hvězdy, stejně jako střihem uprostřed těla nalepených pytlíků můžete vytvořit různé průstřihy. Když jste hotoví, stačí slepený (a ostříhaný) balíček pytlíků rozevřít. Hvězda je na světě!

Nezapomeňte připevnit poutko na zavěšení a jeden konec hvězdy připevnit ke druhému (slepením izolepy/ lepidla).

A tady je slíbené video s návodem:

Vánoční hvězda je na světě!

Autor: Petra KloidováKamera: Petr Němeček

Mohlo by vás zajímat:


Přečtěte si také