Zahrada

22. září 2016 12:56

Markéta Zídková

10 rostlin, které přitahují pozitivní a odpuzují negativní energii

10 rostlin, které přitahují pozitivní a odpuzují negativní energii

I mezi rostlinami panují módní trendy. Naše babičky pěstovaly fialky, dnes se popularitě těší kalanchoe. Rostliny si vybíráme podle světelných podmínek, náročnosti pěstování, něco dostaneme jako dárek. Při výběru nové rostliny do domácnosti můžete zohlednit i to, jakou energii vnesou do vašeho domova. Některé rostliny totiž vysloveně přitahují pozitivní energii, a naopak odpuzují negativní.

Bambus

Bambus je momentálně velmi populární rostlina, která podtrhne moderní vzhled domácnosti. Bambus ale také podporuje pozitivní energii, v Asii ho po tisíciletí pěstují jako symbol štěstí a prosperity. Podle feng-šui jeho vertikální tvar reprezentuje element dřeva, který ovlivňuje naši životní energii, vitalitu a fyzickou aktivitu. Bambus vám tedy doma přinese pohodu a klid, naopak odežene závist.

Chryzantéma

Podzimní kráska vnese do vašeho domova pohodu a svěžest. Chryzantémy se doporučuje pěstovat na místech, kde se lidé často hádají, protože snižuje napětí, podporuje relaxaci a dobrou náladu. V budhismu chryzantéma symbolizuje čistotu a poctivost. Japonci a Číňané ji využívají i jako léčivku.

Tymián

Od pradávna se tymián kromě léčivých účinků pěstoval i proto, že dokáže neutralizovat negativní energie, ochránit před nočními můrami a pročistit vzduch, podporuje zdravé sebevědomí.

Rozmarýn

Rozmarýn je skvělý pro fyzickou i duševní pohodu, dokáže také čistit vzduch v interiéru. Už od starověku byl využíván jako bylinka a léčivka. Skvělý je ovšem nejen při konzumaci, ale i jako pokojová rostlina, protože nádherně voní a dokáže natolik osvěžit vzduch, že zlepšuje náladu, zahání únavu a nespavost. Rozmarýn by si u vás měl rozhodně najít místo na osluněném okenním parapetu.

Máta peprná

Máta peprná je známá léčivka, která pomáhá proti nespavosti. Zároveň je to rosltina, která chrání před negativními energiemi a dokáže harmonizovat vztahy v rodině.

Máta klasnatá

Máta klasnatá na rozdíl od máty peprné není známá pro své léčivé účinky. Naši předci však věřili, že máta klasnatá chrání před zlem a kouzly - i když pravděpodobně nevěříte na čáry a kouzla, vyzkoušejte, jakou dokáže tato rostlina v interiéru vytvořit pohodu a pocit bezpečí.

Blahovičník (Eucalyptus)

O eukalyptu se věří, že přináší finanční prosperitu, proto ho možná tak často najdete v kancelářích.Chrání před negativními energiemi, odpuzuje závistivé a zlomyslné lidi. Podporuje i spánek.

Jasmín

Jasmín, známý také jako párová rostlina, posiluje vztahy a přitahuje pozitivní energii. Jeho sladká vůně (pokud nejste alergici) navozuje pocity štěstí a pohody. Po příchodu z práce vám pomůže zbavit se rychleji stresu a napětí.

Kaktus

Kaktusy jsou krásné dekorativní rostliny, měly by však také chránit před zlými, závistivými lidmi. Také by měly být schopné absorbovat elektromagnetický smog z domácích přístrojů.

Aloe vera

Aloe vera je dnes jedna z nejpopulárnějších rostlin v potravinovém i kosmetickém průmyslu. Zároveň však přináší i pozitivní energii a štěstí, odhání negativní energie.

Sdílejte článek
Štítky rostliny Asie kalanchoe bylinky energie chryzantéma aloe pravá tymián obecný blahovičník máta klasnatá máta peprná

Přečtěte si také