Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Zdroj: iStock
Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Zdroj: iStock
Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví. Zdroj: iStock
Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici. Zdroj: iStock
Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť. Zdroj: iStock
Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů, Zdroj: iStock
Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni. Zdroj: iStock
Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví. Zdroj: iStock
Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor. Zdroj: istock.com
Perníkové koření 7 Zdroj: istock.com
Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs. Zdroj: iStock
Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku. Zdroj: iStock
Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech. Zdroj: iStock
Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý. Zdroj: iStock
Perníkové koření 14 Zdroj: istock.com
Perníkové koření 15 Zdroj: iStock
Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Zdroj: iStock
Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví. Zdroj: iStock
Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici. Zdroj: iStock
Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť. Zdroj: iStock
Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů, Zdroj: iStock
Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni. Zdroj: iStock
Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví. Zdroj: iStock
Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor. Zdroj: istock.com
Perníkové koření 7 Zdroj: istock.com
Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs. Zdroj: iStock
Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku. Zdroj: iStock
Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech. Zdroj: iStock
Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý. Zdroj: iStock
Perníkové koření 14 Zdroj: istock.com
Perníkové koření 15 Zdroj: iStock