• Facebook ikona Facebook
  • Twitter ikona Twitter
  • Přehled fotografií ikona Přehled fotografií
  • Zavřít přehled fotografií ikona Zavřít přehled fotografií
  • Zavřít ikona Zavřít
Prohlédnout znovu ikonka Prohlédnout znovu

Perníkové koření

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.

Perníkové koření 7

Perníkové koření 7

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.

Perníkové koření 14

Perníkové koření 14

Perníkové koření 15

Perníkové koření 15

Prohlédněte si další fotogalerie

První chata snů z Mokrovrat
9 fotografií

První chata snů z Mokrovrat

  • Téma: Téma: České chaty snů
  • 21. března 2023 11:16
Na návštěvě u Chantal Poullain
14 fotografií

Na návštěvě u Chantal Poullain

  • Téma: Téma: Bydlení slavných
  • 16. března 2023 15:20
Denisa Pfauserová
11 fotografií

Denisa Pfauserová

  • 6. března 2023 09:19
Zdeněk Mahdal
10 fotografií

Zdeněk Mahdal

  • Téma: Téma: Bydlení slavných
  • 6. března 2023 09:08
Byt hokejista David Výborný
17 fotografií

Byt hokejista David Výborný

  • 14. února 2023 13:18
Jak bydlí Sámer Issa
14 fotografií

Jak bydlí Sámer Issa

  • Téma: Téma: Bydlení slavných
  • 12. února 2023 18:35

Perníkové koření

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku. Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví. Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici. Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť. Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů, Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni. Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví. Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor. Perníkové koření 7 Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs. Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku. Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech. Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý. Perníkové koření 14 Perníkové koření 15