• Facebook ikona Facebook
  • Twitter ikona X.com
  • Přehled fotografií ikona Přehled fotografií
  • Zavřít přehled fotografií ikona Zavřít přehled fotografií
  • Zavřít ikona Zavřít
Prohlédnout znovu ikonka Prohlédnout znovu

Perníkové koření

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku. Zdroj: istock.com

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví. Zdroj: iStock

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici. Zdroj: iStock

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť. Zdroj: iStock

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů, Zdroj: iStock

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni. Zdroj: iStock

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví. Zdroj: iStock

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor. Zdroj: istock.com

Perníkové koření 7

Perníkové koření 7 Zdroj: istock.com

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs. Zdroj: iStock

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku. Zdroj: iStock

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech. Zdroj: iStock

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý. Zdroj: iStock

Perníkové koření 14

Perníkové koření 14 Zdroj: istock.com

Perníkové koření 15

Perníkové koření 15 Zdroj: iStock

Prohlédněte si další fotogalerie

Chalupa Jiřího Bartošky
25 fotografií
Design a architektura

Chalupa Jiřího Bartošky

Tina Turner
12 fotografií

Tina Turner

První chata snů z Mokrovrat
9 fotografií
České chaty snů

První chata snů z Mokrovrat

Na návštěvě u Chantal Poullain
14 fotografií
Bydlení slavných

Na návštěvě u Chantal Poullain

Denisa Pfauserová
11 fotografií

Denisa Pfauserová

Zdeněk Mahdal
10 fotografií
Bydlení slavných

Zdeněk Mahdal

Perníkové koření

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.

Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku. Zdroj: istock.com

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.

Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví. Zdroj: iStock

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.

Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici. Zdroj: iStock

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.

Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť. Zdroj: iStock

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů, Zdroj: iStock

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.

Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni. Zdroj: iStock

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.

Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví. Zdroj: iStock

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.

Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor. Zdroj: istock.com

Perníkové koření 7

Perníkové koření 7 Zdroj: istock.com

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.

Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs. Zdroj: iStock

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.

Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku. Zdroj: iStock

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.

Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech. Zdroj: iStock

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.

Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý. Zdroj: iStock

Perníkové koření 14

Perníkové koření 14 Zdroj: istock.com

Perníkové koření 15

Perníkové koření 15 Zdroj: iStock