Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.
Zdroj: istock.com
Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.
Zdroj: iStock
Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.
Zdroj: iStock
Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.
Zdroj: iStock
Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,
Zdroj: iStock
Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.
Zdroj: iStock
Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.
Zdroj: iStock
Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.
Zdroj: istock.com
Perníkové koření 7
Zdroj: istock.com
Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.
Zdroj: iStock
Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.
Zdroj: iStock
Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.
Zdroj: iStock
Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.
Zdroj: iStock
Perníkové koření 14
Zdroj: istock.com
Perníkové koření 15
Zdroj: iStock
Prohlédněte si další fotogalerie
Perníkové koření
Perníkové koření voní vánoční rodinnou pohodou. Na první pohled je zřejmé, že se používá především do perníku.
Zdroj: istock.com
Kromě nenapodobitelné vůně prospěje perníkové koření i našemu zdraví.
Zdroj: iStock
Anýz je jedno z nejstarších koření, jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici.
Zdroj: iStock
Badyán je atraktivní svou podobou hvězdice, má vůni velmi podobnou anýzu a příjemně kořeněně nasládlou chuť.
Zdroj: iStock
Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. V české kuchyni využívá převážně do sladkých pokrmů,
Zdroj: iStock
Fenyklová semena mají lehce štiplavou, nasládlou chuť připomínající anýz a charakteristickou vůni.
Zdroj: iStock
Skořice má jedinečnou, kořenně nasládlou vůni. U nás uplatní především při pečení vánočního cukroví.
Zdroj: iStock
Mletý sušený zázvor se svěží citrusovou vůní není tak ostrý a štiplavý jako čerstvý zázvor.
Zdroj: istock.com
Perníkové koření 7
Zdroj: istock.com
Každé koření, které je součástí perníkového koření, je samo o sobě jedinečné, takže když je dáme dohromady, získáme unikátní směs.
Zdroj: iStock
Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť, údajně v sobě spojuje chuť a vůni pepře, hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.
Zdroj: iStock
Muškátový oříšek příjemně voní a kořenně, poněkud ostře palčivě chutná. Jako koření se uplatňuje ve slaných i sladkých pokrmech.
Zdroj: iStock
Černý pepř je o něco méně ostrý než bílý, ale mnohem aromatičtější. Zvlášť voňavý je čerstvě umletý.
Zdroj: iStock
Perníkové koření 14
Zdroj: istock.com
Perníkové koření 15
Zdroj: iStock