Léčba, nebo spíše zmírňování následků nadměrného pití alkoholu je velice individuální záležitost, proto se na kocovinu vyplatí myslet předem
Jak léčit kocovinu: ztracené vitaminy a minerály spolehlivě pomůže nahradit zelenina, například brokolice, rajčata, papriky, okurky, růžičková kapusta...
Jak léčit kocovinu: ztracené vitaminy a minerály spolehlivě pomůže nahradit ovoce, například jahody, černý rybíz, citrusy, kiwi...
Jak léčit kocovinu: máta peprná (Menthae piperita) je na kocovinu velmi účinná, podporuje trávení, zklidňuje žaludek, působí na zrychlení metabolismu, tedy i rychlejší odstranění alkoholu
Jak léčit kocovinu: osvědčená je šťáva z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Jak léčit kocovinu: heřmánek pravý (Matricaria chamomilla) efektivně působí na zklidnění žaludku
Jalovec obecný (Juniperus communis) zrychluje látkovou výměnu, jeho vliv se využívá na hospodaření se žlučí a k regeneraci jater
Jak léčit kocovinu: rozmarýn lékařský (Rosmarinus officinalis) zlepšuje trávení, podporuje produkci žluči, působí proti plynatosti, při kocovině je účinným prostředkem na zmírnění bolestí hlavy
Jak léčit kocovinu: meduňka lékařská (Melissa officinalis) zklidní rozbouřený žaludek i nervy
Jak léčit kocovinu: petržel naťová (Petroselinum) hladkolistá velmi účinně pomáhá s detoxikací těla
Jak léčit kocovinu: vývar z kadeřavé petrželky je dobrá předvečírková prevence, než začnete pít alkohol
Jak léčit kocovinu: ostropestřec mariánský (Silybum marianum) obsahuje vysoce účinný silymarin, která obnovuje jaterní tkáň. Po nadměrném pití alkoholu tělu uděláte dobře ostropestřecovým nálevem, tinkturou nebo olejem.