Encyklopedie

23. června 2014 17:36

Iva Kropáčková

Kopr / Anethum graveolens

Kopr nás zajímá ze dvou důvodů. Je to především mladá nať a později starší, odkvetlí jedinci k nakládání okurek. Kopr obsahuje vitamín C a éterické oleje. Podporuje chuť k jídlu.

Pěstování:

Kopr je poměrně nenáročný. V suchých půdách však nikdy pořádně nenaroste a je proto nutné ho pravidelně zalévat.

Často se pěstuje mezi ostatními zeleninami a někdy poslouží dobře i jako značkovací rostlina například při výsevech mrkve nebo petržele.

Semena kopru klíčí velmi rychle.

Když se vysévá samostatně, pak většinou do řádků kolem 20 centimetrů širokých.

Výsevy se dělají postupně již od dubna, abychom měli stále čerstvou nať.

Kopr/Anethum graveolens, Foto: Jindřich Votýpka

Sdílejte článek
Štítky kopr

Přečtěte si také