Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Encyklopedie

Kopr / Anethum graveolens

Kopr nás zajímá ze dvou důvodů. Je to především mladá nať a později starší, odkvetlí jedinci k nakládání okurek. Kopr obsahuje vitamín C a éterické oleje. Podporuje chuť k jídlu.
Vydáno: 23.06.2014
Kopr/Anethum graveolens
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pěstování:

Kopr je poměrně nenáročný. V suchých půdách však nikdy pořádně nenaroste a je proto nutné ho pravidelně zalévat.

Často se pěstuje mezi ostatními zeleninami a někdy poslouží dobře i jako značkovací rostlina například při výsevech mrkve nebo petržele.

Semena kopru klíčí velmi rychle.

Když se vysévá samostatně, pak většinou do řádků kolem 20 centimetrů širokých.

Výsevy se dělají postupně již od dubna, abychom měli stále čerstvou nať.

Kopr/Anethum graveolens Foto: Jindřich Votýpka

Kopr/Anethum graveolens, Foto: Jindřich Votýpka

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama