Naše tipy

2. března 2023 10:00

redakce Prima Living

Hobby pořady skupiny Prima vstupují do nové sezony s řadou novinek

RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ, Libovky Pepy Libického a Vychytávky Ládi Hrušky. To je trojice hobby pořadů, bez které si mnoho diváků již nedokáže představit nedělní odpoledne. Od začátku března se všechny na obrazovky vrátí s premiérovými díly a chybět v nich nebudou ani zajímavé novinky.

Nejdéle vysílaným hobby pořadem u nás, RECEPTÁŘEM PRIMA NÁPADŮ, bude i na jaře 2023 provádět zkušený moderátor Oldřich Navrátil, kterému po boku nebude ani v jarní sezoně chybět moderátorka Eva Borská. Společně přidají ruku k dílu a pustí se do budování zahrady.

Diváci se dále mohou těšit na své oblíbené rubriky jako Zahrádkářskou poradnu Lídy Duškové a Honzy Kopřivy, kteří je zasvětí do novinek v zahradničení a v rubrice Rady do zahrady je provedou kalendáriem prací v daném období. Příznivci permakulturních zahrad si přijdou na své s Michalem Plundrou v rubrice Napřírodno a Markéta Mayerová opět navštíví celou řadu řemeslníků a fachmanů ve své rubrice Parťáci od fochu.

Eva Borská je po první sérii již zdatná Minutová manželka a společně s Pepou Libickým divákům předvede řadu zajímavých oprav v domácnosti, respektive Eva se bude opět od Pepy učit. Eva si také samozřejmě odskočí provést diváky Tajemstvím domova, kde je čeká řada nápadů a inspirací.

Jindra Ekl má připravenou celou řadu témat, např. jak ušetřit za energie, a celou řadu novinek v oblasti moderního bydlení. Nebude chybět ani zábava, tedy přímo Na Míru od Míry Noska. Za zvířecími mazlíčky se vydají diváci s paní doktorkou Míšou Riedlovou. A rozhodně se neztratí Beze ztrát, kde Luboš Rychvalský společně s Oldou připravili tolik dobrot, že to vydalo již na knihu, která začátkem jarní sezony dorazí na pulty knihkupectví.

Libovky Pepy Libického

Na jaře 2023 se pustí Libovky Pepy Libického do stavby Tiny House neboli mobilního domu. Ten se při současných cenách energií a nemovitostí stává celosvětovým trendem v bydlení. Diváci uvidí jeho konstrukci od A do Z, a zúčastní se tak prostřednictvím pořadu výběru podvozku, volby hlavní konstrukce i celé následné stavebnice, včetně oken, dveří, podlah, stěn, střechy a úprav vnitřních prostor. Celý Tiny House je v plánu vybudovat jako soběstačný.

Diváci se mohou těšit ale i na tradiční Pepovy výroby designových kousků – sezonu tak zahájí rekonstrukce kuchyně s návodem na rychlou renovaci židlí, které ohromí každou návštěvu. Dojde i na výrobu stylové kruhové houpačky, rychlou pokládku podlahy bez složitých úprav podkladu a mnoho dalšího.

Novinky přinese na jaře i Minutový manžel, který se zaměří mimo jiné i na Lekce pro syna. „Mám spoustu fanoušků řemesla v řadách chlapců, a tak je jako mentor rád zasvětím do základů řemesla. Budu učit svého syna Pepu, kterému je deset let, a ten tak bude předávat zkušenosti dalším klukům,“ přibližuje novou rubriku Pepa Libický.

Vychytávky Ládi Hrušky

Pozadu samozřejmě nezůstanou ani oblíbené Vychytávky Ládi Hrušky. Kromě oblíbených návštěv českých kutilů a žen kutilek, představování nejrůznějších léčivých rostlin, bylinek, ale i ovoce či zeleniny v Láďově domácí lékárně a receptů jak z diváckého Rodinného stříbra, tak přímo z Láďovy kuchyně nabídne pořad novou rubriku Šetříme s Láďou Hruškou. Ta ukáže, jak využít v domácnosti vše na maximum a nic nevyhazovat. Divákům tak například předvede, že použité čajové sáčky nepatří do koše, ale spíše do lednice, kde skvěle pohlcují pachy. Také jsou skvělým hnojivem. Stejně jako kávový lógr, který je výborný i na mytí nádobí, poradí si s připáleninami i mastnotou. A také je to vynikající tělový peeling. Plato od vajec v zimě poslouží jako šikovný organizér na vánoční koule, na jaře jako minizahrádka a na podzim k uložení nedozrálých rajčat, která v něm krásně zčervenají. Nápadů má Láďa připravených opravdu hodně.

Premiérové díly oblíbených hobby pořadů sledujte v neděli 5. března:

  • RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ v 11:50
  • Libovky Pepy Libického ve 12:45
  • Vychytávky Ládi Hrušky ve 13:00

Přečtěte si také