Bydlení

12. září 2022 19:59

Komerční sdělení

Jak vybrat houpací křeslo, které vám bude nejlépe vyhovovat

V dnešní době je k dispozici opravdu široký výběr houpacích křesel, a nejprve musíte rozhodnout, kde a k čemu jej chcete využívat. Hodláte na něm relaxovat na zahradě nebo terase?

Chcete elegantní kousek do vašeho obýváku nebo hledáte houpací křeslo, které je určeno pro kojící ženy? Výběr je obrovský a my vám dnes pomůžeme vybrat to, které se k vám bude nejlépe hodit.

Začátkem výběru je správná volba materiálu

Jak jsme již zmínili, výběr houpacích křesel je vcelku velký a s ním i materiál, z kterého jsou vyrobena. Nejčastěji můžete vybírat z těchto:

  • měkké dřevo,
  • tvrdé dřevo,
  • železo nebo ocel,
  • překližka.

Pokud hledáte vhodné křeslo do interiéru, pak můžete zvolit měkké dřevo. Není sice tak odolné vůči vnějším vlivům a poškrábání, ale cenově se pohybuje níže než ostatní materiály. Vhodné jsou také železná a ocelová křesla, která jsou sice o něco dražší, ale o to větší výdrž mají.

Hledáte-li ovšem něco na zahradu nebo terasu, pak byste se měli porozhlédnout po odolnějším materiálu jako je zmíněné tvrdé dřevo. Obzvláště teakové dřevo je velmi dobrou volbou, jelikož díky jeho vlastnostem, jako je vodotěsnost nebo vysoká rezistence proti větru, si můžete být jisti, že něco vydrží.

Nezapomínejte na správné rozměry a nosnost

Houpací křeslo si pravděpodobně pořizujete pro relaxaci a chvíle pohody. Proto by se vám v něm mělo také dobře sedět. K tomu je potřeba zvolit vhodnou velikost křesla, a hlavně správnou výšku opěradel. K tomu můžete využít jednoduchou pomůcku:

  • Pokud jste malí a měříte méně než metr sedmdesát, pak je pro vás vhodná výška opěradla okolo 40 cm.
  • Pokud jste středního vzrůstu a měříte něco mezi metrem sedmdesát až metrem osmdesát, pak volte opěradlo okolo 43 cm.
  • Máte-li ovšem nad metr osmdesát, pak je pro vás nejvíce vhodné provedení s opěrkou ve výšce asi 45 cm.

Ohledně nosnosti se stačí vždy držet popisu výrobku, kde je vždy uvedena.

Co se týká dalších věcí, jako je barevné provedení nebo nejrůznější ozdoby, pak toto rozhodnutí je již zcela na vás a na funkčnost rozhodně nemá vliv. Vybírat tedy můžete dle vlastních preferencí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také