Bydlení slavných

27. května 2024 11:58

redakce Prima Living

Luxusní bydlení Davida Pastrňáka. Hokejový král bydlí na prestižní bostonské adrese

Jeden z nejlepších hokejistů světa, hvězda kanadsko-americké NHL a čerstvý mistr světa David Pastrňák (28) má v Bostonu luxusní byt s výhledem na přístav, nedaleko od centra města i hokejové haly. Jak to v království hokejového krále vypadá?

Byt s výhledem na bostonský přístav je opravdový luxus, který si mohou dovolit jen ti nejlepší hokejisté kanadsko-americké NHL. A to osmadvacetiletý mistr světa David Pastrňák přezdívaný Pasta bezesporu je. Když v roce 2017 rodák z Havířova v Boston Bruins podepsal lukrativní kontrakt na 878 milionů korun (loni uzavřel novou osmiletou smlouvu na téměř dvě miliardy korun, což ho řadí mezi nejlépe placené hráče NHL a magazín Forbes ho zařadil mezi tři nejlépe vydělávající české sportovce), mohl si vybírat, kde v Bostonu bude se svou švédskou přítelkyní Rebeccou žít.

Dům na prestižní bostonské adrese

S výběrem bydlení Davidovi pomohli spoluhráči. Doporučili mu honosný apartmán v rezidenci Burroughs Wharf, postavené v letech 1989 až 1993, na prestižní bostonské adrese Battery Street. Má výhodnou polohu na okraji bostonského přístavu, jen pár kroků od historického North Endu. Jedna z nejluxusnějších nemovitostí na bostonském nábřeží, postavená v letech 1989 až 1993, je vybavena mimo jiné nonstop recepcí a podzemními garážovými stáními. „Možná tady byl na návštěvě u některého ze spoluhráčů, tak si to zde oblíbil. Kousek odtud začínal bydlet na hotelu,“ svěřila se tehdy jeho maminka Marcela Radiožurnálu.

Byt za 75 milionů

Hvězdný útočník Boston Bruins vlastní dvě propojené bytové jednotky, které koupil před více než šesti lety za 3,2 milionu dolarů (zhruba 75 milionů korun). Mezonetový byt se rozkládá přes dvě patra na ploše 210 metrů čtverečních, má šest místností, z toho tři ložnice a v jedné ze tří koupelen je i vířivka.

Velká okna a dva balkony poskytují kouzelný výhled na přístav v Bostonu a na město. Sluncem prosvětlený rohový obývací pokoj přechází v jídelnu a kuchyň a poskytuje zázemí pro každodenní život i zábavu. Zdi luxusního bytu zdobí památeční fotky ze zářivých hokejových momentů a další hokejové artefakty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KOMENTÁŘ: Zlatá parta z Prahy aneb Lídr Červenka, Dostálova zeď i Pastrňákova kancelář

Jak Pasta doma trénuje střelbu

Jak psal v roce 2020 web isport.blesk.cz, když Davida Pastrňáka navštívil jeho kamarád, režisér, herec a bavič Jakub Kohák, nestačil se divit, když v bytě objevil retro videoautomat z devadesátých let na lov jelenů!

NENECHTE SI UJÍT: Zlatý hrdina Pastrňák: Jágr říkal, že finále rozhodnu. Sám jsem tomu ale moc nevěřil

To se pořád někdo diví, že to českému útočníkovi v zámořské NHL pálí ostrými. A ono to má přitom úplně jednoduchý důvod. Fenomén Pasta trénuje střelbu doma ve svém království. Nikoliv však s holí, ale s dvěma puškami zapojenými do hrací bedny,“ konstatoval tehdy.

Zdroje: isport.blesk.cz

Podívejte se, jak si Češi vychutnali zlaté opojení:

Sdílejte článek
Štítky Boston NHL bydlení ložnice David Pastrňák hokej Boston Bruins bydlení slavných Mistrovství světa v ledním hokeji

Přečtěte si také