Jak na to

27. března 2016 13:32

Martina Čerňanská

Velikonoční beránek

Možná i pro vás se stane rodinným stříbrem na talíři a nepostradatelnou pochoutkou při každé sváteční události – bůčková roláda. Už jen při vyslovení tohoto názvu se sbíhají sliny na jazyku.

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Těsto:1 kostka tuku na pečení1 hrnek cukru krupice1 vanička netučného tvarohu1 a hrnku polohrubé mouky3 vejce pytlíčku prášku do pečiva1 hrst rozinek v rumunastrouhaná kúra z 1 citronu

Postup:V míse utřete vařečkou do pěny vejce a cukr.

Přidejte tvaroh a rozpuštěný tuk (NE horký, mohl by se srazit!)

Pak vhoďte do těsta mouku, prášek do pečiva, rozinky naložené v rumu a citronovou kůru.

Těsto vlijte nejlépe do silikonové formy na beránka (nemusí se vymazávat tukem, ani vysypávat).

Pečte na 180 stupňů asi hodiny a špejlovým testem se přesvědčte, zda je beránek dobře propečený.

Vystydlého beránka bohatě pocukrujte nebo polijte rozehřátou čokoládou či jinou polevou.

Velikonoční beránek, Foto: Hermína / Prima

Sdílejte článek

Přečtěte si také