Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

10 druhů zeleniny, které můžete jíst a pěstovat pořád dokola

Zeleninové perpetum mobile. Bez některých druhů zeleniny se našinec v kuchyni neobejde, jiné jsou drahé a další se prodávají jen vzácně. Naštěstí je ale lze pěstovat doma a to rovnou z odřezků snědené zeleniny. Ty byste vyhodili, když je ale dáte do vody či zasadíte, získáte mladé lístky, výhonky, někdy i celou zeleninu. Tu pak můžete využít v salátech a dalších pokrmech. Podívejte se, jak který druh zeleniny znovu pěstovat.

(dah)

 

 

Zeleninové perpetum mobile. Bez některých druhů zeleniny se našinec v kuchyni neobejde, jiné jsou drahé a další se prodávají jen vzácně. Naštěstí je ale lze pěstovat doma a to rovnou z odřezků snědené zeleniny. Ty byste vyhodili, když je ale dáte do vody či zasadíte, získáte mladé lístky, výhonky, někdy i celou zeleninu. Tu pak můžete využít v salátech a dalších pokrmech. Podívejte se, jak který druh zeleniny znovu pěstovat.

(dah)

Česnek
Česnek. Zelené špičky rašící z česneku by do jídla byly nepoužitelné, jsou moc hořké. Pokud už stroužky nejde použít, dejte je do sklenice s trochou vody a nechte nať povyrůst – pak už bude poživatelná
Česnek. Zelené špičky rašící z česneku by do jídla byly nepoužitelné, jsou moc hořké. Pokud už stroužky nejde použít, dejte je do sklenice s trochou vody a nechte nať povyrůst – pak už bude poživatelná

Zelené špičky rašící z česneku by do jídla byly nepoužitelné, jsou moc hořké. Pokud už stroužky nejde použít, dejte je do sklenice s trochou vody a nechte nať povyrůst – pak už bude poživatelná.

Mrkev
Mrkev. I z konců mrkve, které obvykle vyhazujete, může rašit čerstvá nať vhodná do salátů
Mrkev. I z konců mrkve, které obvykle vyhazujete, může rašit čerstvá nať vhodná do salátů

I z konců mrkve, které obvykle vyhazujete, může rašit čerstvá nať vhodná do salátů.

Bazalka
Bazalka. Odstřižené lístky s delší stopkou ve vodě na přímém slunci pustí kořeny. Až se tak stane, přesaďte je do květináče
Bazalka. Odstřižené lístky s delší stopkou ve vodě na přímém slunci pustí kořeny. Až se tak stane, přesaďte je do květináče

Odstřižené lístky s delší stopkou ve vodě na přímém slunci pustí kořeny. Až se tak stane, přesaďte je do květináče.

Šalotky
Šalotky. Šalotková nať vyroste během pěti dnů i ze zbytků
Šalotky. Šalotková nať vyroste během pěti dnů i ze zbytků

Šalotková nať vyroste během pěti dnů i ze zbytků.

Římský salát
Římský salát. Odříznutý vršek položte do misky s trochou vody. Za 2 týdny se objeví nové listy, které za 3 až 4 týdny dosáhnou plné velikosti
Římský salát. Odříznutý vršek položte do misky s trochou vody. Za 2 týdny se objeví nové listy, které za 3 až 4 týdny dosáhnou plné velikosti
Římský salát

Odříznutý vršek položte do misky s trochou vody. Za 2 týdny se objeví nové listy, které za 3 až 4 týdny dosáhnou plné velikosti.

Bok Choy
Bok Choy. Podobá se čínskému zelí, jde ale o specifický druh. Je více otevřené, s tmavě zelenými kapustovitými listy. Zato řepíky jsou křehké, tlusté a bílé. Postupujte stejně jako s římským salátem
Bok Choy. Podobá se čínskému zelí, jde ale o specifický druh. Je více otevřené, s tmavě zelenými kapustovitými listy. Zato řepíky jsou křehké, tlusté a bílé. Postupujte stejně jako s římským salátem

Podobá se čínskému zelí, jde ale o specifický druh. Je více otevřené, s tmavě zelenými kapustovitými listy. Zato řepíky jsou křehké, tlusté a bílé. Postupujte stejně jako s římským salátem.

Cibule
Cibule. Spodní část s kořeny položte na vlhkou zeminu a vyrostou nové cibule
Cibule. Spodní část s kořeny položte na vlhkou zeminu a vyrostou nové cibule
Cibule

Spodní část s kořeny položte na vlhkou zeminu a vyrostou nové cibule.

Zázvor
Zázvor. Vyžaduje podobné podmínky jako cibule, jen roste celou věčnost. Větší kořen očekávajte nejdříve za 8 měsíců
Zázvor. Vyžaduje podobné podmínky jako cibule, jen roste celou věčnost. Větší kořen očekávajte nejdříve za 8 měsíců

Vyžaduje podobné podmínky jako cibule, jen roste celou věčnost. Větší kořen očekávajte nejdříve za 8 měsíců.

Žampióny
Žampióny. Než experimentovat s odřezky, které by pravděpodobně shnily, pěstujte žampiony z koupeného substrátu. Potřebují vlhko a v noci spíše chladno
Žampióny. Než experimentovat s odřezky, které by pravděpodobně shnily, pěstujte žampiony z koupeného substrátu. Potřebují vlhko a v noci spíše chladno

Než experimentovat s odřezky, které by pravděpodobně shnily, pěstujte žampiony z koupeného substrátu. Potřebují vlhko a v noci spíše chladno.

Celer
Celer. Celerovou nať vypěstujete klasicky ze svrchního odřezku celeru
Celer. Celerovou nať vypěstujete klasicky ze svrchního odřezku celeru

Celerovou nať vypěstujete klasicky ze svrchního odřezku celeru.

Reklama