Domácí pálivá omáčka z paprik a česneku

Domácí pálivá omáčka z paprik a česneku 2 Zdroj: Thnikstock
Pálivá omáčka z paprik se v létě skvěle hodí ke grilovanému masu, na podzim krásně zahřeje a opět poslouží jako skvělá příloha k vepřovému masu či zvěřině. Je jednoduchá, hotovou ji budete mít za několik desítek minut. Míru pálivosti si můžete určit podle sebe, záleží na tom, kolik a jak intenzivní chilli papričky použijete.
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
- 3 červené papriky
- 3 chilli papričky
- 2 žluté papriky
- 12 stroužků česneku
- 50 ml jablečný ocet
- špetka soli
- tymián
- 2 lžíce hnědého cukru
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech rozložte červené i žluté papriky, chilli papričky a stroužky česneku a dejte péct na 35–40 minut.
- Upečenou zeleninu nechte vystydnout a oloupejte slupky.
- Oloupanou zeleninu rozmixujte do husté pasty. Přidejte sůl, tymián, hnědý cukr a jablečný ocet a rozmixujte dohladka.
- Omáčku přepasírujte do čisté lahve a skladujte v lednici.