14. listopadu 2016 14:05
Markéta ZídkováPetrželová polévka s modrým sýrem vás na podzim báječně zahřeje
S nastupující zimou ubývá čerstvé lokální zeleniny. Petržel ale vydrží dlouho do jara. Tady je jeden tip, jak ji využít v kuchyni.
Podzim je na polévky to nejlepší roční období. Venku je zima a člověk se báječně zahřeje právě polévkou. Co třeba zkusit petrželovou? Většinou jsme zvyklí tuto zeleninu používat jen na doplnění chuti, přidáváme ji do vývaru, k pečenému masu, málokdy však hraje hlavní roli. Zkuste tentokrát jeden chod postavit jen na ní. Petrželová polévka chutná skvěle a modrý sýr ji ideálně doplní a zvýrazní její chuť.
Celý postup najdete i na videu v úvodu článku.
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
8 kusů petržele2 stroužky česneku250 gramů sýra s modrou plísní250 ml zeleninového vývarucibulesůlpepř
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.2. Omytou petržel oloupejte a nakrájejte na kousky. Na kostičky nakrájejte také cibuli. Společně s česnekem dejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct na 35–40 minut.3. Upečenou a vychladlou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte nakrájený sýr, vývar a rozmixujte do hladkého krému.
(web)
Další recepty najdete na Primě PLAY v sekci Prima fresh recepty.
Mohlo by vás zajímat: