Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Petrželová polévka s modrým sýrem vás na podzim báječně zahřeje

S nastupující zimou ubývá čerstvé lokální zeleniny. Petržel ale vydrží dlouho do jara. Tady je jeden tip, jak ji využít v kuchyni.
Vydáno: 14.11.2016
Petrželová polévka

Podzim je na polévky to nejlepší roční období. Venku je zima a člověk se báječně zahřeje právě polévkou. Co třeba zkusit petrželovou? Většinou jsme zvyklí tuto zeleninu používat jen na doplnění chuti, přidáváme ji do vývaru, k pečenému masu, málokdy však hraje hlavní roli. Zkuste tentokrát jeden chod postavit jen na ní. Petrželová polévka chutná skvěle a modrý sýr ji ideálně doplní a zvýrazní její chuť.

Celý postup najdete i na videu v úvodu článku.

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

8 kusů petržele
2 stroužky česneku
250 gramů sýra s modrou plísní
250 ml zeleninového vývaru
cibule
sůl
pepř

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Omytou petržel oloupejte a nakrájejte na kousky. Na kostičky nakrájejte také cibuli. Společně s česnekem dejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct na 35–40 minut.
3. Upečenou a vychladlou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte nakrájený sýr, vývar a rozmixujte do hladkého krému.

(web)

Další recepty najdete na Primě PLAY v sekci Prima fresh recepty.

Mohlo by vás zajímat:

Brambory jsou vítaným zdrojem vitamínů a minerálů

Brambory jsou zázrak: Štáva z nich vymačkaná uzdraví žaludek, vyléčí paradentózu a pomáhá při rakovině

 

Existují odrůdy mrkve, které mají poměrně krátkou vegetační dobu, takže pokud je zasadíte v srpnu, můžete ještě v říjnu sklízet vlastní zeleninu

Zahrada v listopadu: 16 receptů se sezonní a lokální zeleninou

Babičky se musely obejít bez lednice a mrazáku

Citron v rýži, maso v kávě aneb bizarní triky našich prababiček


Reklama
Článek je zařazen v: recept, petržel, sklizeň ze zahrádky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama