Vánoce

12. prosince 2022 12:24

Komerční sdělení

Dárkem bude taky dárkové balení

Balení vánočních dárků zabere celkem dost času, ne že ne, ale výsledek stojí za to. Ani nebudete potřebovat bůhvíjak luxusní papíry, stačí obyčejné. Dětem se Ježíšek náramně zavděčí balením v podobě zvířátek, autíček nebo mašinek, dospělé okouzlí bohaté mašle.

Při balení dárků pomůžou vysekávačky na hvězdičky, stromečky a podobně, ale obejdete se dobře i bez nich, nůžky a šikovné ruce vám bohatě vystačí.

Na balení dárků budete potřebovat:

  • krabičku na dárek
  • balicí papír
  • různě barevné silnější papíry
  • tužku
  • nůžky
  • vysekávačky na papír ve tvaru koleček hvězdiček, stromečků
  • kroucený provázek v různých barvách
  • oboustrannou lepicí pásku
  • lepidlo na papír

Zvířátka složená z vystřižených tvarů

Vždycky se lépe balí do rovných pevných krabic, to máte určitě vyzkoušené. Pokud dáreček takový tvar nemá, dají se krabičky koupit a docela to má smysl, zvláště pokud je balená věc opravdu nerovná. „Měkouše“, jako jsou třeba pyžama nebo šály, ale můžete jen pěkně sbalit a zakutálet do pruhu pěkného papíru.

  1. Papír bude základem pro tělo zvířátka nebo okolní krajinu, třeba černý s bílými puntíky doplněný zlatými hvězdami navozuje dojem noční krajiny, ve které sněží a svítí zlaté hvězdy.
  2. Vyberte si zvířátko, které chcete tvořit, a papíry, ze kterého ho složíte. Promyslete si, ze kterých zjednodušených tvarů se dá složit, třeba sovička se pozná podle velkých očí se zorničkami, zobáku a uší a k tomu potřebuje tělíčko. Myška potřebuje ouška, čumáček, bříško a zoubky, liška chce liščí uši i huňatý ocásek. Chce to ale pevnější papír, aby držel tvar.
  3. Součásti si vystřihněte a postupně na krabičku nalepte. Přidejte případně i hvězdičky nebo vločky okolo, pokud je dárek dost velký a vejdou se.
  4. Nakonec převažte dárek provázkem nebo stužkou, na kterou zavěsíte jmenovku v podobě hvězdičky či ozdoby.

Ať už se v balíčku skrývá cokoli, díky nápaditému obalu bude radost mnohonásobná. Návody na krásné balení, ale rovnou i hotové dárky a drobnosti pro vaše blízké najdete na www.kreativ.cz.

Zkraťte si čekání na Ježíška s Vánočním speciálem Kreativ

Rodinné vydání vánočního speciálu Kreativu nabízí na sto stranách tvoření, které zvládnou malé děti, i to, kterým se potěší dospělí. Vyrobte si s námi dekorace do bytu, nečekané adventní kalendáře, ozdoby, jaké nikde nekoupíte, i cukroví v podobě, jaké jste ještě neviděli. Proměňte prosinec ve sváteční období, jak to má správně být a jak potěšíte celou rodinu. Výrobek, do jehož výroby se pustí, v něm určitě najdou děti, rodiče, i babičky a dědečkové.

Kreativ si můžete objednat zde.

Foto: Alena Hrbková a Markéta Zindulková, připravila Markéta Zindulková pro časopis Kreativ

Sdílejte článek

Přečtěte si také