2. října 2023 10:32

Jiří Kubeš

Dokonalá matrace pro celou rodinu: Kdykoliv změníte tuhost a roste s dítětem

Výběr správné matrace může být pořádný oříšek. Jakou zvolit tuhost? A jaký je nejlepší materiál? Ještě náročnější situace pak přichází, když vybíráte matraci pro děti, které ještě rostou. Naštěstí existuje inovativní matrace, u které si sami nastavíte tuhost a můžete ji kdykoliv během růstu dítěte změnit.

6tuhostní matrace pro každého

Při výběru správné matrace je nejdůležitější vhodná tuhost, materiál, nosnost a rozměry, dále pak životnost, možnosti údržby a frekvence používání. Tuhost matrace je alfou a omegou zdravého a kvalitního spánku a její výběr ovlivňuje například výška, váha, věk, typ postavy, nejčastější poloha spánku nebo osobní preference.

Životnost matrace z kvalitních materiálů je při správné péči i 15 let. Zejména u dětí a dospívajících je pak důležité brát na vědomí nárůst výšky, váhy, ale také celkovou proměnu postavy a preferencí. Dokonalým řešením je vícetuhostní matrace.

Změna tuhosti snadno a rychle

Vícetuhostní matrace se skládá z několika vrstev, které k sobě nejsou pevně přilepené. Zapadají do sebe jako kostičky lega a změnou jejich pořadí upravíte tuhost matrace – viz náš návod. V případě šestituhostní matrace jde o tři vrstvy, které dle pořadí nabídnou tuhost H2 (měkká) až H5 (velmi tvrdá).

Přeskládání matrace zvládnete sami doma během 20 minut a můžete je opakovat, dokud najdete dokonalou variantu. U dětí pak není potřeba každý druhý rok kvůli růstu měnit celou matraci, stačí jen upravit tuhost změnou pořadí vrstev.

Materiál jednotlivých vrstev

Kromě tuhosti se jednotlivé vrstvy liší také materiálem. Používá se paměťová, studená a hybridní pěna. Všechny reagují na tvar těla a podporují kvalitu spánku, jejich vlastnosti se však drobně liší a každému může vyhovovat jiný typ. Někteří uživatelé typ vrchní vrstvy mění také v závislosti na ročním období.

6 benefitů vícetuhostní matrace

  • Vícetuhostní matrace roste s dítětem
  • Tuhost upravíte do 20 minut v pohodlí domova
  • Snadno zvolíte vrchní vrstvu dle aktuálních preferencí
  • Odpadá stres z výběru správné tuhosti nejen při nákupu online
  • Tuhost matrace můžete upravit v případě změny postavy nebo preferencí
  • Vrstvy jsou zabezpečené sundavatelným obalem, který snadno vyperete
  • Možnost dokoupit pouze jednu vrstvu (například v případě polití či jiného poškození, ale také k úpravě tuhosti při změně preferencí)

Sdílejte článek

Přečtěte si také