Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Encyklopedie

Rozmarýn / Rosmarinus officinalis

Rozmarýn poskytuje aromatické listy používané k ochucení vepřového a jehněčího masa.
Vydáno: 26.04.2014
Rozmarýn/Rosmarinus officinalis - detail
Rozmarýn/Rosmarinus officinalis - detail Autor: Jindřich Votýpka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Původ: Středozemí

Pěstování:

Často se pěstuje za kuchyňskými okny.

Vyžaduje slunné stanoviště, nesnáší stín.

V zimě vydrží při silně omezené zálivce na světlém a sušším místě. Nikdy ne ve sklepě.

Pozor na přelití.

Zemina pro přesazování musí být dostatečně písčitá.

Množení:

Rozmarýn řízkujte nejlépe v srpnu vrcholovými řízky.

Rozmarýn/Rosmarinus officinalis Foto: Jindřich Votýpka

Rozmarýn/Rosmarinus officinalis, Foto: Jindřich Votýpka

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama