Jak se staví sen

22. února 2023 07:00

redakce Prima Living

Jak se staví sen: Mladá vdova zůstala na dvě děti a polorozpadlý dům sama. Dokážou jí naši designéři, že může být líp?

Jak se staví sen - extra (7) - upoutávka

Vendula loni před Vánoci ovdověla, a tak zůstala sama nejen na výchovu sedmileté Gábinky a Terezky, které je rok a půl, ale taky na polorozpadlý dům. Před manželovou sebevraždou měli všechno, co potřebovali, prostě taková normální rodina, až na jeho pití… Mladá vdova potřebuje a moc si přeje hlavně novou kuchyň. Tahle proměna je jako dělaná pro dvojici šikovných designérů Marka a Andreu. Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 24. února ve 22:00 na Primě

Paní Vendula je momentálně na mateřské dovolené a bere sirotčí i vdovský důchod. Byla vdaná deset let. Manžela si vzala jako hodného, milého a starostlivého muže, který toho moc nenamluvil. Po svatbě se něco změnilo, postupně přišla na manželův problém s alkoholem. Přesto se dokázal o rodinu velice dobře starat a nebyl ani nikdy agresivní vůči ní nebo dcerám.

Když Vendula manžela prosila, aby skoncoval se svým pitím, vždycky to slíbil, ale změna mu pokaždé vydržela maximálně dva týdny. Jednou večer, když ho opět prosila, manželova odpověď zněla, že s tím něco udělá – a udělal! Druhý den napadlo tolik sněhu, že ho musela paní Vendula u domu odklízet. Když viděla, že k ní jde policie, bylo jí jasné, že se něco přihodilo. Manžel se oběsil ve firmě, kde pracoval. Bylo mu pouhých 43 let.

Mladá vdova si přeje novou kuchyň

Dům patří Vendule a dcerám, stále ale splácí hypotéku. Manžel zrekonstruoval dětský pokoj a koupelnu. Také nakoupil potřebný materiál na renovaci zahrady, ale tu už nestihl udělat. Vendule se podařilo nechat udělat novou střechu, kterou zaplatila ze sbírky uspořádané sousedy.

Potřebuje a zároveň si hodně moc přeje novou kuchyň. Ta stávající je už 25 let stará a navíc nemá žádný úložný prostor ani řádnou pracovní plochu. Kuchyň by potěšila i její dcery, které jí rády v kuchyni pomáhají.

Vendula má ráda přírodní styl, ale nic extravagantního. Potěšilo by ji hodně úložného prostoru a kuchyň do tvaru „U“. Ostrůvek, který tam má, jí nevyhovuje. V budoucnu by chtěla dva pokojíčky pro své dcery, ale až časem, kdy budou větší a samostatnější.

Tak co naši šikovní designéři Marek s Andreou za pět dní stihnou – kuchyň, ložnici nebo ještě něco navíc? Uvidíte v pátek 24. února ve 22:00 na Primě!

Na předchozí epizody pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde

Partnerem této sezony pořadu je společnost Raiffeisen stavební spořitelna

Sdílejte článek
Štítky kuchyně Raiffeisenbank designér TV Prima

Přečtěte si také