Láďa Hruška udělá rámeček z řetězu, vyrobí věšák na klíče a ještě uvaří květušky

Vychytávky Ládi Hrušky - Vyrobte si originální věšák do chodby nebo dětského pokoje

Už jste někdy jedli květušky? Nejspíše ne, ale chutnat by vám mohly. Základní surovinou na jejich přípravu je, jak už název napovídá, květák, ale stejně jako v haluškách nechybí ani bryndza a slanina. Více se o jejich přípravě dozvíte v novém vydání pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Na co dalšího se můžete těšit?

Milujete tvoření, rádi něco děláte rukama a těší vás, když si můžete domov zkrášlovat vlastnoručně vyrobenými doplňky? Pak by vás mohly inspirovat nápadité věšáčky s domečky od Zuzany z Plzně, kterou Láďa Hruška představil ve svých Vychytávkách.

Domečky jsou ideální do chodby jako věšáčky na klíče, hodí se i na odkládání mobilů a podobně. Mohou zaujmout i jako praktická dekorace do dětského pokoje. Zároveň jde o inspirativní způsob, jak při tvoření zužitkovat různé zbytky, alespoň jejich autorka Zuzana to rozhodně dělá.

Na okenice tak například používá tenoučkou dýhu, v níž bývá zabalená bryndza, jako kliku u dveří zase pomocí malého hřebíčku přitluče zatoulaný korálek. Samozřejmě, samotné domečky a část, do které se zatloukají věšáčky, je z kvalitního dřeva seříznutého na míru.

Tip na dárek pro vášnivého cyklistu

Zuzaniny věšáčky jsou jen jedním z několika tipů a nápadů, které v nových Vychytávkách uvidíte. Už jste viděli růže ze zbytků plechů nebo rámeček na fotku z řetězu od kola, coby tip na dárek pro vášnivého cyklistu? A pokud jde o Rodinné stříbro na talíři, můžete se těšit na sladký chlebíček z bílků.

Láďa Hruška zkrátka pobaví, poradí, sežene, vyzkouší, vymyslí, předvede, ušetří, uvaří… Přijede k vám na zahradu, do dílny i do kuchyně! Triky, rady, vychytávky, ale i nejcennější rodinné recepty přímo z vašich domovů.

Další díl už v neděli 27. března ve 12.50 na TV Prima

Sdílejte článek
Štítky Vychytávky Ládi Hrušky Plzeň Láďa Hruška brynza

Přečtěte si také