Bydlení slavných

31. května 2023 10:48

redakce Prima Living

Luděk Sobota bydlí v nádherné prvorepublikové vile. Ve svém království je spokojený

Herec, skvělý komik a režisér Luděk Sobota (80) s okouzlující manželkou Adrianou (61) už dlouhé roky bydlí v prvorepublikové vile na pražských Malvazinkách, což je pro něj splněný dětský sen. Podívejte se, jak to v království spokojených manželů vypadá.

Na Malvazinkách, ve vilové čtvrti, rodina žije už přes čtyřicet let. „Pocházím ze Žižkova, ale už od dětství se mi líbilo tohle místo a vždycky jsem si přál tady bydlet. A možná to je i osud, že jsem se sem dostal,“ nechal se Luděk Sobota v minulosti slyšet v rozhovoru pro deník Blesk.

Hned vedle bydlí jeho syn Ladislav, v domě vybudovaném z bývalé garáže. Zároveň si pronajal nedaleký bar a fitness centrum, kde mu s provozem pomáhá i maminka Adriana.

Starožitný typ nábytku a přírodní materiály

Luděk Sobota kdysi dům koupil pro sebe a svoje rodiče, kteří žili v podkroví, později sem přivedl svou o osmnáct let mladší ženu Adrianu. Ta ještě pamatuje zazděné vnitřní schodiště.

„Po smrti rodičů jsme dům zrekonstruovali, vlastně jsme ho uvedli do původního stavu, jak kdysi byl, prostě krásná prostorná vila,“ vysvětlila manželka Adriana pro web iDnes.cz. Pochvaluje si, že mají v podstatě stejný vkus, a tak ani jeden nebaží po moderním skle či betonu, oběma vyhovuje spíše starožitný typ nábytku, dřevo a přírodní materiály.

Stěny zdobí osobní obrazy a fotky

Srdcem domu je velký obývací pokoj s jídelnou v patře, kuchyň je samostatná – s jídelnou ji spojuje servírovací okénko. Nechybí pracovna s počítačem, o kterou se manželé dělí, i když více ji využívá Adriana, která zde vyrábí svou korálkovou bižuterii.

Na stěnách v celé vile je spousta obrazů a rodinných fotografií. „Všechny obrazy a fotky jsou naše a osobní, ke všem máme vztah, nechceme sem něco z obchoďáku, co nemá duši,“ jsou zajedno Sobotovi.

Zahrada s bazénem

Herci vyhovuje rozsáhlá zahrada a bazén, díky nimž nemá potřebu příliš cestovat. Ostatně ho to poslední roky už moc neláká. Když ale dostali k výročí sňatku od syna Ladislava dovolenou na Srí Lance, odhodlali se a cestu si užili.

Synův vkus je každopádně odlišný – na pozemku domu, kde stávala dvougaráž a ateliér, si nechal čtyřiatřicetiletý Ladislav, mladší ze dvou Sobotových synů, postavit moderní prosklený dům. Kromě něj má ještě Sobota staršího syna Roberta, jeho matkou je jeho první žena Jana.

Zdroj: https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/700480/ludek-sobota-bydli-jako-na-zamku-prvorepublikova-vila-plna-starozitnosti.html; idnes.cz; Profimedia.cz; wikipedie

Sdílejte článek

Přečtěte si také