Bydlení slavných

4. května 2024 08:03

redakce Prima Living

Jiřina Bohdalová má vysněnou chalupu v Českém ráji. V krásné roubence našla svůj ráj

Jiřina Bohdalová, která slaví 93. narozeniny, je oblíbenou herečkou, ale také vášnivou chalupářkou. Místo, kam může utéct před ruchem velkoměsta, našla v Českém ráji. Jak její doslova pohádková roubenka vypadá?

S chalupařením má herečka Jiřina Bohdalová zkušenosti už od raného dětství, neboť už jako malá byla zvyklá s rodiči trávit volný čas na chatě. A tak není divu, že jí život v přírodě přirostl k srdci.

NENECHTE SI UJÍT: Anife Vyskočilová má nejkrásnější chatu v Suchdole. Zrekonstruovala ji sama

První chalupa lehla popelem

Poprvé se pustila do chalupaření se svým bývalým manželem Radoslavem Brzobohatým v šedesátých letech minulého století, kdy si koupili chalupu v Jizerských horách. „Jenže si jí dlouho neužili, bohužel po několika letech lehla popelem. Jednoho večera totiž Brzobohatý rozdělal v kamnech oheň, aby chalupu vytopil, a odešel k sousedům dívat se na televizi, na seriál F. L. Věk, v němž on i Bohdalová hráli. Když se vrátil, chalupa byla v plamenech a zachránit se ji už nepodařilo," uvádí web Prima.Ženy

S druhou chatou neuspěla

Když Jiřina Bohdalová v sedmdesátých letech natáčela seriál Chalupáři, líbila se jí chata, v níž jako postava Dáša Fuchsová bydlela. Chtěla si ji koupit, ale její majitelé chatu odmítali prodat, takže musela hledat dál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Petra Janů ukázala nádhernou chalupu v jižních Čechách. Našla zde druhý domov

Vysněná roubenka se zahradou

Nakonec se podařilo herečce najít v Českém ráji bývalou hájovnu. Jiřina Bohdalová stavení pod Kozákovem časem zvelebila a přetvořila k obrazu svému. Dnes chalupa vypadá, jako z nějaké klasické české pohádky. Tohle kouzelné místo se stalo jejím druhým domovem.

Roubenka zaujme na první pohled. Bílé proužky na tmavém podkladu v kombinaci s bělostnými okny působí, jako kdyby dům někdo namaloval. Patří k ní rozlehlá zahrada, v níž nechybí ani bazén, takže si tu herečka může naplno užívat klidu a soukromí.

PŘEČTĚTE SI: Takhle bydlela Iveta Bartošová. Svůj domov si zařizovala sama a ozdobila ho vlastními kresbami

„Chalupu miluju. Mám to tam moc ráda. Je to opravdový ráj. Jak můžu, jedu tam, i když je to trochu z ruky. Nádherná příroda, mám tam klid a pohodu. A když přijedou vnuci nebo kamarádi, tak navařím a je nám dobře,“ prozradila Jiřina Bohdalová CNN Prima NEWS.

Sedět nebo ležet s nohama nahoře, na to herečku neužije. Jakmile na chalupu přijede, pracuje od rána do večera, pořád musí být v pohybu. A když ji přijede navštívit dcera Simona Stašová nebo vnuci, každého zaúkoluje a musí pomáhat. Naštěstí se jí nikdo z rodiny nedovolí vzdorovat.

Zdroje: cnn.iprima.czzeny.iprima.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také