Jak na to

23. května 2022 14:14

redakce Prima Living

Mozaiky s Láďou Hruškou: Vyrobte si dekorace, ozdobte nábytek

Mozaiky s Láďou Hruškou: Vyrobte si dekorace, ozdobte nábytek

Máte doma pár kousků dlaždiček, které vám vám zbyly už před lety? A nějakou starší stoličku nebo stoleček, které je vám líto vyhodit, ale už to není ono? Máme pro vás skvělý nápad, jak s těmito věcmi naložit. Pusťte se do mozaiky.

Gabriela Beranová už mozaiky vytváří pár let a tak si troufne i na složitější kousky, což by mohlo začátečníky odradit. Ale nebojte se, není to zase tak těžké, jak to vypadá. "Koupím si například obyčejnou mísu a celou ji omozaikuju," popsala žena v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky typ tvoření, kterému se věnuje snad nejčastěji.

Zároveň ráda recykluje, takže neváhá a vyrobí z obyčejné keramické podmisky pod květináč pítko pro ptáky zařící barvami. Tvoří také vyloženě dekorativní kousky, jako napřiklad mozaikou zdobené balóny.

Jako materiál pro výrobu mozaiky můžete použít střepy ze starých obkladaček, ale klidně také úlomky starého porcelánového a keramického nádobí. Gábina předvede ještě jednu možnost - na tvorbu mozaiky na horní desku starého štokrlete zvolila přesné úlomky geometrických tvarů, které si - jak můžete vidět ve videu - sama naštípala na potřebné kousky.

Kousky na dřevo lepí pomocí běžného lepidla na savé podklady, hotovou mozaiku vyspáruje běžnou spárovačkou. Setře houbou, nechá zaschnout do druhého dne a je hotovo.

Sdílejte článek

Přečtěte si také