Vychytávky Ládi Hrušky: Teplá deka, kterou si upletete pouhýma rukama z obřího klubka ovčí vlny

Určitě jste je viděli v nabídce různých obchodů s doplňky do bytu, někdy i za hodně vysoké ceny. Teď si efektní teplou deku z ovčí vlny můžete pořídit taky díky tomu, že si ji prostě upletete. Není to složité, netrvá to dlouho a vypadá to vážně dobře.

Zapomeňte na to, že budete muset vzít do ruky jehlice a že na upletení pořádné deky budete potřebovat celé týdny. Tuhle budete mít hotovou nejvýše za dva dny a plete se pouhýma rukama.

Jak na to? Postup můžete vidět na videu z dalšího dílu pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, kde mu to ukázala šikovná kutilka Štěpánka Pitterová. Teplá vlněná deka se plete z obřího klubka česané vlny, pro které si můžete zajet rovnou do česárny nebo se dá koupit na internetu – klubko kvalitní o váze necelých pět kilogramů, které stačí na velkou deku, stojí kolem dvou a půl tisíce korun.

Deka se plete rukama, ale postup je v zásadě podobný, jako kdybyste používali jehlice – začíná se řetízkem a pak se přidávají další řady. Výhodou deky z česané vlny je, že nejen hřeje, ale zároveň má do velké míry samočisticí schopnosti, případné nečistoty stačí opláchnout vodou.

Pořad Vychytávky Ládi Hrušky se vysílá jako obvykle v neděli ve 12:50 na Primě. Stránky pořadu najdete ZDE. Najdete tu spoustu dalších tipů – za všechny alespoň ten, díky němuž ušetříte peníze za květináčky na klíčení rostlin, protože uvidíte, jak použít ruličky od toaletního papíru na pěstování semínek.

Mimochodem, Láďa Hruška je původní profesí kantor, učil chemii a biologii. Učil však jen dva roky, poté už ho zlákala práce v médiích - začínal jako reportér v Nymburském deníku, pro TV Prima pracoval nějaký čas už od roku 2007 a znovu se sem vrátil se svým pořadem Vychytávky Ládi Hrušky v roce 2015.

Sdílejte článek

Přečtěte si také