Naše tipy

23. listopadu 2022 14:39

Komerční sdělení

Nekrásnější svátky v roce jsou tu a my vám přinášíme další vydání Prima vychytávek

Po roce tu opět máme Vánoce a společně s nimi i prosincové vydání Vychytávek! Čekají na vás tipy a recepty, které vám pomohou užít si tyto svátky plnými doušky. Můžete se těšit na výrobu vánočních dekorací, navštívíme naše věrné diváky, kteří nám ukážou svou velkolepou vánoční sbírku nebo unikátní betlém s vyřezanými figurkami.

Vášnivým zahrádkářům poradíme, jak uchránit zahradu před přicházející zimou. Samozřejmě ani vychytané recepty od Ládi Hrušky nebudou chybět, a že jich v tomto vydání najdete opravdu velké množství! Nezapomněli jsme ani na naše čtyřnohé kamarády, proto se dozvíte, jak o ně pečovat během vánočních svátků a nadcházejících silvestrovských oslav.

Hned ze začátku na vás čeká kapitola Domácí kutil, kde si ukážeme, jak si vylepšit zahradu, že by vám ji i sousedi mohli jen závidět. Půvabnou miniaturou z přírodního materiálu či precizními modely starých chalup máte úspěch u kolemjdoucích zaručený. Chtěli byste oživit svůj starý zahradní nábytek? My vám ukážeme, jak na to – vlastnoručně si například vylepšíme zahradní stolek – pouze za pomoci kamínků a kachlí. Všemi oblíbený Pepa Libický ve své rubrice Minutový manžel v akci napomůže Evě s častými domácími problémy, které trápí většinu lidí, jako je čistění odpadu umyvadla či odstranění starého nátěru.

Nahlédněte společně s námi pod pokličku tajemství poctivého řemesla přímo od odborníků, ať se jedná o úpravy či údržbu věcí, které jsou součástí našeho života. Která žena nemá ráda své šperky? K jejich dokonalosti je ale třeba i vědět, jak je správně čistit, aby ve společnosti vypadaly jako nové. Oproti tomu pánové si svůj den jistě nedokážou představit bez svých hodinek, které mají buď jako módní doplněk, nebo čistě jen pro kontrolu času. I tento pánský doplněk potřebuje jednou za čas odborné čištění, aby nedošlo k poškození.

Chtěli byste zažívat kouzelnou vánoční atmosféru během celého roku? Pan Jakob, za kterým se s Láďou vydáme, to umí. Nespokojil se pouze s jedním betlémem, a proto si jich domů pořídil hned několik a díky tomuto svému koníčku zažívá nejkrásnější svátky v roce de facto nepřetržitě. Samotná sbírka se neskládá pouze z pokladů z naší krásné země, ale najdete tu kousky až z Ameriky nebo třeba z Peru.

Jak vyzdobit sváteční tabuli

Nevíte, jak vyzdobit svou sváteční tabuli, aby letos byla originální? S tímto problémem si hlavu už lámat nemusíte. Láďa za pomocí šikovné Radky popíše přípravu opravdu originálních kousků, jako je mini betlém, stromeček ze šišky nebo držák na jmenovku.

Nesmíme ani zapomenout na samotné zdobení vánočního stromečku. S výtvarnicí Šárkou si vlastnoručně vyrobíme ozdoby v podobě korálkových věnečků nebo drátěných rybiček, které zajistí, aby náš stromeček byl krásnější než předchozí rok.

Také milovníci zahrad si v tomto vydání přijdou na své. Ukážeme si, jak vyčarovat barevnou zahrádku, na kterou je radost pohledět – a k tomu nám napomohou známé a velmi oblíbené vřesy. K ozdobě balkonů či teras krásně slouží tolik oblíbený muškát. Ukážeme si, jak si tuto rostlinku vypěstovat z pohodlí domova. Kdo by se během těchto mrazivých dní nechtěl přesunout do teplé exotiky? Orchideje nás tam alespoň v myšlenkách přenesou – a jak se o ně starat, si popíšeme krok za krokem.

S Láďou si uvaříme parádní zimní večeře, které zasytí a zároveň zahřejí na těle i na duši. Těšit se můžete například na drůbeží játra s mrkví, celerem a jablky, na kukuřičnou polévku a milovníci slaných snídaní na vaflový sendvič. Chtěli byste vyzkoušet jiný pokrm, než je tradiční příprava kapra? Úspěch zaručeně sklidíte novinkou v podobě štiky na bramborách se zelným salátem.

Pokud jste také propadli francouzským pusinkám, zkuste si je připravit zdravou formou v podobě cizrnových makronek plněných humusem – a nebojte se, s přípravou vám pomůžeme pomocí našeho podrobného postupu.

Láďa vás vezme do své kutilské dílny, kde ukáže, jak si doma během zimních večerů vytvořit krásné vánoční ozdoby, a dřív se tak dostat do vánoční nálady. Své domovy si můžete ozdobit vánočními dekoracemi v podobě usměvavého sněhuláka, kterého si jednoduše vyrobíte z březových polínek. K romantické a pohodové atmosféře u vás doma napomohou také svícny vyrobené ze staré stojací lampy, kterou najdete na půdě.

Nezapomínejte v zimě ani na ptáčky, hledající potravu v tomto těžkém období. Společně si připravíme krmítka plná laskomin, které jim pomohou zimu lépe zvládnout.

Co nabízí Láďova Zelená lékárna

Zdravý životní styl je v dnešní době velmi diskutované téma. V Láďově Zelené lékárně si ukážeme, jak získat dávku vitaminu C, která je ukryta v borovicovém jehličí, nebo jak napomoci k posílení imunity díky bergénii. Oblíbené, vysoce aromatické koření pozitivně ovlivňuje naše zdraví v mnoha směrech – bystrosti a dobré paměti můžete napomoci skořicí. Ukážeme vám zaručený Láďův tip, který na samotné skořici „ujíždí“.

Pojďme si v neposlední řadě rovněž ukázat, jak naši čtyřnozí mazlíčci mohou prožít nejen pohodové Vánoce, ale i silvestrovské oslavy, jelikož například hluk je pro ně velmi stresující. Nevíte, co jim nadělit pod stromeček? Nadílku si naši parťáci samozřejmě zaslouží, jejich radost zaručíte třeba plyšáky ušitými na míru, ale ani masovým pamlskem nezklamete. Všichni stárneme a zvířata nevyjímaje. S naší veterinářkou si ukážeme, co potřebují naši kočičí senioři, což není vždy lehký úkol.

Vydáme se na výlet do Třebestovic za panem Josefem, který vlastnoručně vyřezal úchvatný dřevěný betlém. Jeho dlouholetá snaha se vyplatila a může se pyšnit dílem, které na celém světě nezná konkurenta.

Na závěr si připomeneme klasické vánoční zvyky, na které nesmíme zapomenout. To vše a mnohem víc na vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové dvojčíslo za pouhých 39 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2022 ZDE.

Sdílejte článek

Přečtěte si také