Zahrada

22. února 2024 16:05

Josef Šťastna

Počasí připomíná jaro. Teploty na konci února budou lákat k pobytu na zahradě

Počasí v České republice připomíná jaro a lidi to táhne na zahradu a do parků. Pokud nebude o víkendu právě u vás hodně pršet, můžete na zahradě zažít první letošní grilování.

Venku panují na únor opravdu nezvykle vysoké teploty. V Česku ale bude v následujících dnech foukat vítr, který v nárazech dosáhne síly i 70 km/h. Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají převážně zataženo, vyskytnou se také přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 6 až 12 °C, o víkendu v noci mohou ale klesnout i pod bod mrazu.

Jaké počasí bude o víkendu?

V sobotu bude zataženo až oblačno, v některých oblastech České republiky bude pršet, ve vyšších nadmořských výškách lze očekávat také sněžení. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C, na západě republiky mohou teploty klesnout pod nulu. Denní teploty pak budou kolísat mezi 6 až 10 °C. Na východě území nárazy větru kolem 55 km/h.

V neděli můžeme v Česku očekávat oblačno až polojasno. Bohužel i v neděli bude na mnoha místech České republiky pršet. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až -2 °C. Denní teploty pak vystoupí na 8 až 12 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sledujte RADAR: Prudká změna počasí v Česku. Žene se bouřlivý vítr a deště

Konec února si zachová jarní charakter počasí

Také konec února bude připomínat jaro. V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle můžeme čekat přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C. Denní teploty ale vystoupí k hranici 12 °C.

V úterý můžeme čekat oblačno, místy nás zaskočí intenzivní přeháňky. Ranní teploty budou kolísat mezi 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C. Ve středu bude oblačno, místy přeháňky. Ranní teploty by se měly pohybovat mezi 6 až 2 °C. Denní teploty vyskočí na 8 až 12 °C. Pršet bude také ve čtvrtek. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. Denní teploty vylezou na 8 až 13 °C.

Botanická zahrada láká k návštěvě. Podívejte se na video:

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav, CNN Prima News

Sdílejte článek

Přečtěte si také