Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Milujete čokoládu? Pak se s námi vypravte do výrobny pravé čokolády na Hanou

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích. Podle jména vesnice Troubelice byl zvolen i název čokoládovny – Čokoládovna Troubelice.
Vydáno: 18.05.2015
Nejdůležitější surovinou pro výrobu vysokojakostní čokolády jsou kakaové boby
Autor: Čokoládovna Troubelice Nejdůležitější surovinou pro výrobu vysokojakostní čokolády jsou kakaové boby
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nejdůležitější surovinou pro výrobu vysokojakostní čokolády jsou kakaové boby. Mezi jedny z nejznámějších a nejkvalitnějších patří kakaové boby z Ekvádoru. Majitel čokoládovny František Bačík ml. se rozhodl využít svých letitých obchodních zkušeností s touto zemí a zaměřil svou pozornost mimo jiné i na kakaové produkty a začal je dovážet do ČR. Velkou výhodou je i fakt, že Čokoládovna Troubelice má svého zástupce žijícího v této zemi přes 30 let, který dohlíží na sklizeň, nákup a nakládku surovin. Takto má Čokoládovna Troubelice dohled nad kvalitou nakupovaného zboží a je jedinou čokoládovnou v ČR, která má pod kontrolou celý proces od sklizně, nakládky v Ekvádoru, vykládky zboží v ČR až po samotnou výrobu čokolády.

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích
Autor: Čokoládovna Troubelice Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích

Záměr byl od počátku jasný - vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídatných látek, bílého cukru a lecitinu. A povedlo se… Žádné polotovary ze zahraničí, ale poctivá čokoláda z kakaových bobů z Ekvádoru, vyrobená na Moravě.

První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Čokoláda z Troubelic je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. K výrobě se používají kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo a panela. Do mléčných a bílých čokolád se přidává sušené mléko. Čokolády jsou slazeny panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Dnes má tato čokoládovna v nabídce několik druhů čokolád – bílé, mléčné, hořké a 100%. V nabídce najdete i dárková balení. Čokoládovna Troubelice je držitelem několika certifikátů: Haná regionální produkt a Český výrobek. Dále získala ocenění: Zlatou Salimu 2014 a Výrobek OK.

Komerční sdělení

Článek je zařazen v: Gondíci s. r. o.
Reklama