17. dubna 2016 13:31
Martina ČerňanskáKachna s jablky vařená v pomalém hrnci
Tak trochu pečená, tak trochu vařená, každopádně ale šťavnatá a přitom křupavá. Pomalý způsob přípravy masa byl tajemstvím úspěchu již v kuchyních našich babiček a dodnes všichni špičkoví kuchaři vědí, že když se dá vaření dostatek času, je výsledný efekt daleko lepší, než když se spěchá.
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Na pěkně vypečenou kachničku si rád počká i Láďa Hruška v dalším díle svého pořadu Vychytávky Ládi Hrušky při hledání rodinného stříbra na talíři.
Co budeme potřebovat:5 menších jablíčekcibulesůlkmínkachna
Postup:Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky, jablíčka přepůlíme a zbavíme jádřinců. Prosolíme a nakmínujeme kachnu a poté do jejích útrob vložíme střídavě jablka a cibuli. Takto připravené maso vložíme na čtyři hodiny do tzv. pomalého elektrického hrnce a podlijeme trochou vody. Po uplynutí požadované doby přendáme kachnu do předem rozpálené trouby a zhruba deset minut dopékáme při 200 °C, aby pečínka dělala čest svému jménu a získala zlatavou, křupavou kůžičku.
Dobrou chuť :)