8. listopadu 2015 13:36
Martina ČerňanskáVychytané jogurtové řízečky z trouby
Vychytávky Ládi Hrušky - JOGURTOVÉ ŘÍZEČKY
A teď tu por vás máme Láďův vychytaný recept – jogurtové řízečky, které se nesmaží, ale pečou v troubě. Takže jsou zdravější, křupavější a navíc je máte hotové do půl hodinky.
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:6 kuřecích řízečků1 velký bílý jogurt1 vejce2 stroužky česnekusůlstrouhankakukuřičné lupínky (obyč. malý sáček)čerstvý rozmarýnolejNa servírování:citron, chléb, sterilované okurky
Postup:Z jogurtu, vajec a prolisovaného česneku si připravte marinádu a s mírou osolte (můžete marinádu vychytat i o čerstvě nasekané bylinky, např. rozmarýn).
Vložte do ní klouby naklepané řízečky a nechte 2 hodiny, nejlépe přes noc, marinovat.
½ řízečků pak jen obalte ve strouhance a druhou v rozdrcených kukuřičných lupíncích a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Každý řízeček pokapejte olejem a pečte na 230 stupňů v troubě 30 minut, po deseti minutách řízečky obracejte.