Bydlení slavných

17. března 2023 08:32

redakce Prima Living

Na návštěvě u Chantal Poullain. Její byt dýchá neodolatelným francouzským šarmem

Bydlení Chantal Poullain

Chantal Poullain (66) žije v Česku už dlouho, ale srdcem je pořád Francouzka. I její byt v centru Prahy je inspirovaný její rodnou zemí, a tak už za jeho dveřmi se ocitnete na jihu Francie. Všude plno fotek, soch, obrazů, knih, drobností… Je tu celý její život. Podívejte se, jak Chantal žije.

Česko-francouzská divadelní a filmová herečka Chantal Poullain je společenský člověk, domov má uspořádaný tak, aby měla každou návštěvu na dohled. Základním elementem její ne úplně typické kuchyně je obrovský jídelní stůl. „Potřebuji, aby se k němu vešlo hodně lidí a abychom se všichni mohli kolem něj scházet. Tenhle stůl už toho hodně zažil, třeba improvizované návštěvy synových kamarádů, když se mnou ještě bydlel. Prakticky každý večer tu byla velká společnost a to mám ráda,“ svěřila se v magazínu Showtime. Stůl je už poškrábaný, ale je v něm vtisknutý život.

Zajímá vás, jak dnes bydlí Miloš Zeman? Podívat se můžete zde!

Podívejte se na fotky bytu Chantal Poullain:

Soukromá umělecká galerie

Dlouhá chodba k pracovně je malou uměleckou galerií. A není divu. Chantal vyrůstala v rodině bohémů. Otec byl sochař a architekt, matka sochařka a malířka. Spousta obrazů v jejím bytě je od maminky, sochy od táty a sestry Patricie, další jsou od kamarádů. „Mám ráda tuhle sochu svého táty, kterou nám dal k svatbě s Bolkem Polívkou (74) – C jako jako Chantal, B jako Bolek,“ pochlubila se.

Potřebuje prostor

V prostorném pražském bytě žije Chantal Poullain sama. Ale smutno jí tu není. „Jsem klaustrofobik, musím mít kolem sebe dostatek prostoru. A tyhle staré byty s vysokými stropy jsou pro mě kouzelné.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak nyní bydlí Vratislav Mynář a jeho žena Alex

Láska na prvním místě

K rodné Francii se často a ráda vrací. Dovedla by si představit, že by se tam přestěhovala? „Musela bych mít důvod – a tím je láska,“ přiznala Chantal Poullain. V Česku ji ale drží láska k synovi Vladimíru Polívkovi (34).

Nadace Archa Chantal

Chantal nyní hraje v divadle, píše další knihu, připravuje koncerty a ve volném čase se stará o chod Nadace Archa Chantal, která má za sebou už 30 let úspěšné činnosti. Ve spolupráci s výtvarníky, lékaři, sestrami a psychology pomáhá upravovat dětská oddělení nemocnic a dětské ordinace, aby se tam nemocné děti cítily co možná nejlépe.

Zdroj: cnn.iprima.cz/porady/showtime, cs.wikipedia.org


Přečtěte si také