Bydlení

30. prosince 2021 10:43

Komerční sdělení

Test vysavače Samsung Jet 70 easy: Vyplatí se investovat do lehkého elegána?

Každý z nás hledá cesty, jak si úklid domova zpříjemnit a hlavně ho urychlit. Samsung Jet 70 easy prý všechno toto umí. Jak uspěl elegantní tyčový vysavač během náročného testu v praxi?

Tyčový vysavač s invertorovým motorem od Samsungu už na první pohled zaujme svou skladností, a jelikož vypadá elegantně, nemusíte si dělat hlavu ani s tím, kam ho položíte. Díky svému vertikálnímu postavení dokáže být skoro neviditelný v rohu místnosti nebo kdekoliv jinde. Možný problémem je, že vysavač není samostojný, proto musíte popřemýšlet, kam se vám hodí ho uskladnit. Na druhou stranu se vám nebude jen tak někde „povalovat“.

Kromě odlehčeného těla a motoru s velkým výkonem vysavač překvapí i digitálním displejem. Na jeho těle najdete přehledný digitální displej a tři další tlačítka – vypnout/zapnout, zvýšení a snížení výkonu. Displej vás během luxování dokáže informovat o zvoleném režimu (MIN, MID, MAX) nebo o případných problémech s kartáčem. Obsluha tlačítek je zcela bez problémů, nebudete potřebovat ani návod.

Konstrukce je lehká, baterie a filtr proti alergenům funguje

V balení vysavače Samsung Jet 70 easy najdete všechny potřebné doplňky. Během vysávání různých ploch nám při testu nic nechybělo. Kromě těla vysavače s nainstalovanou nádobou v krabici najdete prodlužovací díl, kombinovaný kartáč s malou hubicí, nutnou štěrbinovou hubicí a násadu hubice Soft Action Brush. Balení obsahuje vyjímatelnou baterii a nabíječku, kterou lze umístit jak na stěnu, tak i na stolek díky stojánku.

Tělo vysavače váží pouze 1,5 kilogramu, s různými připojenými díly váží maximálně 2,6 kilogramu, což je ideální pro všechny, kteří musí luxovat velký dům a (nedejbože) i schody. Luxování už tak nemusí být dalším zástupcem návštěvy fitness. Výhodou Samsungu je i to, že baterii dokážete vyjmout sami.

Součástí vysavače je vyjímatelná nádoba s filtrem Jet Cyclone a mikro filtrem. Ten podle informací zachytí 99,999 % mikro prachu včetně 0,3 až 10µm částic a alergenů. Pro alergiky nebo lidi s domácími mazlíčky, kteří musí luxovat častěji, ideální kombinace.

Flexibilní luxování

Vysavač má podle informací výrobce vydržet s kompletně nabitou baterií luxovat až 40 minut. Za takovou dobu by měl každý zvládnout vysát průměrně velký byt. Samsung má jednu velkou výhodu, hodí se do bytů a domů, které mají členité povrchy ve formě různých druhů podlah, ale významně pomůže i při luxování schodů. Je to zkrátka ideální pomocník pro rychlý a snadný úklid.

Jak se při testu ukázalo, nejlepším řešením je zvolit výkon střední, při němž se vysavač vybije po 20 minutách. Program vysávání na maximum využijete například při čištění sedaček, z kterých potřebujete dostat prach a alergeny. Jen se nelekněte, tah vysávání je opravdu silný.

Nakonec ještě nabízíme výhody a nevýhody vysavače Samsung Jet 70 easy:

Výhody:

  • Vysavač je lehký, což oceníte ve chvíli, kdy budete vysávat nečistoty ve vyšších polohách.
  • Velmi snadno se s ním manipuluje a všechny díly lze k sobě lehce spojovat.
  • Obsahuje velmi kvalitní filtr, je tichý a vypadá elegantně.
  • Vysaje i nejmenší nečistoty.
  • Snadno se čistí.

Nevýhody:

  • Při maximálním výkonu nemá tak dlouhou výdrž (cca do 10 minut).
  • Delší doba nabíjení.
  • Vysavač není samostojný.
Sdílejte článek

Přečtěte si také